277 de cetăţeni români, studenţi, muncitori sezonieri, aflaţi în Franţa şi Marea Britanie au fost aduşi în ţară cu curse speciale

Un număr de 277 de cetăţeni români - studenţi, muncitori sezonieri, persoane cu probleme medicale, persoane fără adăpost - aflaţi în Franţa şi Marea Britanie au fost aduşi în ţară.

Author: K.B. duminică 24 mai 2020 , 14:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în seara zilei de 23 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 140 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Franceze şi a 137 cetăţeni români din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de

Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, anunţă MAE.

Citeste si: Proteste la Hong Kong din cauza legii securităţii naţionale. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene

Printre cetăţenii români repatriaţi din Franţa se regăsesc studenţi Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă au fost reziliate, turişti aflaţi în tranzit din Statele Unite ale Americii şi medici rezidenţi care şi-au desfăşurat stagiul în acest stat.

Cetăţenii români repatriaţi din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord sunt studenţi, persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităţilor britanice pentru repatriere, persoane fără adăpost, lucrători sezonieri din Insula Jersey, pentru care cei doi consuli onorifici ai României din St.

Helier şi Southhampton şi autorităţile locale au întreprins demersuri de facilitare a repatrierii. 

De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis revenirea în România a patru cetăţeni străini rezidenţi, respectiv doi cetăţeni francezi, un cetăţean canadian, membru de familie al unui cetăţean român, şi un cetăţean britanic.

Citeste si: Coronavirus: Brazilia a anunţat 965 de decese. Numărul total al contaminărilor a ajuns la 347.398

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele Bucureşti-Paris-Bucureşti şi Bucureşti-Londra-Bucureşti.

De asemenea, prin intermediul cursei aeriene pe ruta Bucureşti – Paris a fost facilitată repatrierea a 76 cetăţeni francezi, care se aflau pe teritoriul României.

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si