3 aprilie - Ziua Jandarmeriei. Ce activități au pregătit autoritățile în această zi

Anul acesta, în ziua de 3 Aprilie, se împlinesc 172 de ani de când Domnitorul Moldovei Grigore Alexandru Ghica a reformat sistemul de ordine publică.

Author: Alexandra Bercea vineri 01 aprilie 2022 , 20:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe data de 03 aprilie 2022, Jandarmeria Română aniversează 172 de ani de la înființarea armei.

În fiecare an, pe 3 aprilie, sărbătorim Ziua Jandarmeriei

Anul acesta, în ziua de 3 Aprilie, se împlinesc 172 de ani de când Domnitorul Moldovei Grigore Alexandru Ghica a reformat sistemul de ordine publică prin înfiinţarea Corpului de Jandarmi, o instituţie necesară deopotrivă

asigurării libertăţilor cetăţeneşti a ordinii de drept în stat, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor

Activități prilejuite de Ziua Jandarmeriei

Duminică, 3 aprilie 2022, începând cu ora 14.00 se va organiza un punct de informare, organizat în parcul Ștrand din municipiul Pitești, intrarea dinspre str. Costache Negri, unde se vor realiza standuri expoziționale ce cuprind: prezentarea tehnicii utilizate de jandarmi în diferite misiuni, o parte dintre autovehiculele aflate în dotarea inspectoratului și prezentarea câinilor folosiți de jandarmi în misiunile specifice, ocazie cu care se vor distribui pliante informative și materiale promoționale.”, transmit jandarmii argeșeni.

Citeste si: Un jandarm a găsit pe pârtia din Rânca un portofel cu 1.200 de euro, 3.000 de lei şi acte. Ce a făcut acesta

Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită anual pe 3 aprilie, a fost marcată, în Mureș, în săptămână 28 martie-01 aprilie printr-o serie de activități:

⦁ luni, 28 martie 2022, ora 1200, în Poligonul Sângeorgiu de Mureş s-a desfășurat competiția „Cupa Presei la Tir”, ediția 2022 unde reprezentanții mass-mediei locale și-au dovedit calitățile de trăgători la țintă, în

cadrul competiției devenită tradiție în suita manifestărilor dedicate Zilei Armei. Cei mai iscusiți jurnaliști au fost premiați de către comandanții unităților care le-au transmis felicitări și mulțumiri pentru participare.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

⦁ marți, 29 martie 2022, ora 1000, în zona forestieră a comunei Brâncovenești, județul Mureş jandarmii mureșeni alături de voluntarii din cadrul Clubului Sportiv Tiger Budo Targu Mureș și reprezentații Ocolului Silvic Reghin din cadrul Direcției Silvice Mureș au plantat aproximativ 800 de puieți de stejar și paltin. Fiind parte a comunității, jandarmii nu doar protejează pădurile împotriva tăierii și a transportului ilegal de lemne, ci se implică anual, voluntar și în acțiuni de plantare arbori.

⦁ În perioada 29-31 martie a.c., s-au desfățurat problele de tir, tenis cu piciorul și șah în cadrul competiției „Cupa Jandarmeriei Mureșene-ediția 2022”. Astfel cei mai buni trăgători și sportivi din Jandarmeria Mureșeană precum și din cadrul instituțiilor colaboratoare din județul Mureș s-au reunit pentru a-și dovedi abilitățile de tragători, sportivi și cele ale „jocului minții”, iar la finalul competiției, pe podium au urcat:
⦁ Locul I – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureș
⦁ Locul II –Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș
⦁ Locul III – Jandarmeria Mureș (cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș)

Citeste si: Miliardarul Elon Musk îl provoacă pe Vladimir Putin la "luptă dreaptă". Miza înfruntării: Ucraina

Vineri 1 aprilie a.c., într-un cadru festiv cadrele și comanda Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Sabin Motora” Mureș și ale Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, în semn de omagiu şi respect în faţa celor care ne-au precedat, au depus coroane de flori la statuia ctitorului instituției noastre Grigore Alexandru Ghica și la statuia fostului comandant al Jandarmeriei Române, general Ion Bunoaică precum și la monumentul eroilor jandarmi care se află în curtea Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș.

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în urma decesului Laurei Roșca! Obiectele personale ale lui DJ Lalla au fost găsite pe o plajă din Mamaia. Tatăl fetei, mărturisiri dureroase despre decesul fiicei sale!- kfetele.ro

Citeste si: ”Este ținut prizonier. E făcut cu moșmoande!” Oana Zăvoranu imploră vecinii pentru ajutor. Vedeta, convinsă că amanta lui Alex Ashraf face vrăji- radioimpuls.ro

20 jandarmi mureșeni, 3 ofițeri și 17 subofițeri ce s-au remarcat prin dedicare, profesionalism și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu au fost avansaţi în grad, înaintea îndeplinirii stagiului minim. De asemenea, au fost acordate mulţumiri și felicitări scrise militarilor care au avut rezultate deosebite în activitatea profesională, pe parcursul anului 2021.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si