Dar pe lângă asta, puricii și căpușele le pot provoca boli, unele dintre ele foarte grave. Sunt două motive puternice care te vor determina să cauți o metodă rapidă și eficientă pentru deparazitare, iar după ce te documentezi vei constata că pipetele de tip spot-on sunt soluția. Cei mai mulți posesori de pisici aleg unul din produsele de aici, pentru că sunt sigure, au efect imediat, iar animalul de companie va scăpa de stres și pericolul de boli.

Iată care sunt cele 3 motive principale pentru care să alegi pipete de tip spot-on pentru deparazitarea externă a pisicilor.

Ușor de utilizat

Pipetele spot-on se aplică foarte rapid, toată operațiunea durând doar câteva secunde. Prin comparație, alte produse de deparazitare cu aplicare externă se distribuie pe toată suprafața corpului pisicii, în timp ce pipetele se aplică într-un singur loc, între omoplați.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Citeste si: Cum să ai grijă de o broască țestoasă, într-un acvariu sau terariu

Dacă felina ta este una de talie mare, poți să împarți pipeta în două sau chiar 3 puncte, de-a lungul liniei dorsale, de la omoplat și până la baza cozii, pentru un efect

mai rapid. Deci, cât de greu poate fi? În acest video poți să vezi cum se face, pas cu pas, administrarea pipetei.

Efect de lungă durată

Efectul pipetelor de tip spot-on pentru deparazitarea externă a pisicilor este imediat și de lungă durată, evident, în funcție de tipul de produs utilizat. Dacă ești în perioada de testări și vrei să vezi cum se comportă animalul de companie după deparazitarea cu acest tip de produse, poți alege o pipetă cu acțiune mai redusă, de o lună.

Dar există și pipete care asigură eliminarea puricilor și căpușelor 3 sau mai multe luni. Iar acest lucru se întâmplă după doar o singură administrare și fără precauții speciale. În toată această perioadă, pisica va fi protejată de paraziți, chiar dacă va fi expusă prin contact cu alte animale infestate.

Citeste si: Poți să găsești animalul ascuns în această poză? Dacă reușești, IQ-ul tău e peste medie

Fără efecte adverse

Pipetele pot avea efecte adverse doar dacă sunt ingerate, însă acest lucru este practic imposibil dacă ele sunt administrate corect, între omoplați. În afară de acest lucru, trebuie să te asiguri că în zona de aplicare, pielea este sănătoasă, fără iritații. În cazuri extrem de rare, în cazul animalelor de companie cu piele sensibilă, în zona de aplicare pot apărea iritații ușoare, dar care trec după câteva zile. În rest, aceste produse sunt sigure, fără reacții adverse și pot fi folosite chiar și în cazul femelelor gestante sau al puilor care au împlinit vârsta de două luni.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si