Așadar, am decis să reducem lista sfaturilor în căutarea și alegerea jobului potrivit, sfaturi ce te vor ajuta să-ți regândești strategia, în așa fel încât să poți trece prin acest proces de căutare fără a acumula frustrări sau a investi timp prețios. Iată câteva sfaturi fundamentale de care oamenii tind să uite atunci când vor să-și găsească un job.

1. Asigură-te că ești potrivit pentru jobul ales

Atunci când candidezi pentru un loc de muncă printr-un proces de aplicare online, este foarte probabil ca CV-ul tău să fie analizat anterior de un sistem de urmărire și apoi, presupunând că treci de această etapă, de către persoanele de la HR sau recrutori, care pot considera sau nu dacă ești potrivit descrierii postului pentru care ai aplicat. 

Sfatul nostru este să studiezi cu atenție descrierea postului și toate informațiile disponibile pe care le ai despre job. Te regăsești în descrierea jobului? Prezinți punctele tari în domeniile care par a fi importante pentru acest rol? Dacă răspunsul e afirmativ, atunci asigură-te că vei menționa toate atuurile de care dispui în CV-ul tău. 

2. Nu te limita doar la aplicările online atunci când cauți un job 

Vrei ca această căutare să continue și să tot continue? Ei bine, atunci poți rămâne la această etapă de aplicare.

Vrei să accelerezi acest proces? Atunci nu te limita doar la a aplica online pentru acel post găsit pe bestjobs.eu! Găsește persoane care lucrează deja pentru acea companie pe rețele precum LinkedIn. Abordează-le, pune-le câteva întrebări și vei putea influența astfel stabilirea unui interviu. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Contactul cu oameni din interiorul companiei pentru care dorești să lucrezi este un factor de decizie important. În general, persoanele care recrutează țin cont de cei care vin printr-o recomandare, înainte de a începe sortarea tuturor CV-urilor primite online. 

3. Este necesar să ai un profil de LinkedIn bine pus la punct 

Având în vedere că mai mult de 90% dintre recrutori folosesc LinkedIn ca instrument principal de căutare, ar trebui să ai în vedere crearea unui profil pe această platformă. Dacă vrei să dai dovadă de profesionalism, nu este necesar doar să ai un cont, trebuie să-l și utilizezi în avantajul tău. Ți-ar fi de folos în cazul în care, poate chiar mâine, un recrutor se va conecta pe LinkedIn în căutarea unui posibil angajat din aria ta, cu expertiză în domeniul care te avantajează. 

Dacă nu poți constata impactul niciunui alt instrument pentru căutarea unui loc de muncă, această platformă este o resursă inteligentă pe care o ai la dispoziție în căutarea carierei potrivite și a companiilor de interes pentru tine. Așa că, dupa ce ai aplicat pe bestjobs.eu pentru jobul mult dorit, poți găsi foarte ușor pe LinkedIn persoanele care lucrează pentru compania respectivă și poți intra în contact cu acestea. 

Și în final, nu uita că intervievatorului îi pasă mai mult de ceea ce poți face pentru companie, decât ceea ce vrei să obții din această ofertă. Desigur, odată ce îți vei stabili valoarea, interesul companiei față de ceea ce-ți oferă în schimb va crește.

Însă, în timpul unui interviu, va trebui să demonstrezi de ce ar trebui să fii angajat de compania respectivă. Acum, poți merge mai departe și poți arăta angajatorilor de ce ești în stare! 

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si