4 locuri din Neamț pe care turiștii le omit când vizitează acest județ

Vă prezentăm 4 locuri din Neamț pe care turiștii le omit când vizitează acest județ

Județul Neamț este cunoscut pentru obiective turistice emblematice precum Cetatea Neamțului, Mănăstirea Agapia sau Lacul Izvorul Muntelui. Cu toate acestea, dincolo de traseele clasice și atracțiile promovate în ghidurile turistice, Neamțul ascunde adevărate comori nedescoperite. Iată patru locuri mai puțin cunoscute, dar care merită din plin să fie incluse pe lista oricărui călător curios:

1. Schitul Icoana Nouă

Ascuns în pădurile de la poalele Munților Stânișoarei, Schitul Icoana Nouă este o oază de liniște și spiritualitate.

Accesul nu este cel mai ușor, ceea ce îl face adesea trecut cu vederea de turiștii care preferă mănăstirile mai accesibile. Aflat la doar câțiva kilometri de Mănăstirea Văratec, acest schit oferă o atmosferă intimă, un peisaj montan deosebit și posibilitatea de a descoperi viața monahală.

Obiective turistice Neamț

Obiective turistice Neamț

(sursa foto: tinutulzimbrului.ro)

2. Peștera Munticelu

Situată în apropiere de Bicaz-Chei, această peșteră spectaculoasă este adesea trecută cu vederea în favoarea obiectivelor mai populare.

Cu formațiuni spectaculoase de stalactite și stalagmite și un traseu ușor accesibil, Peștera Munticelu este o adevărată bijuterie subterană. Bonus: priveliștea asupra Văii Bicazului de la intrarea în peșteră este impresionantă.

Citește și: Colțul de rai din județul Neamț: Locul pe care trebuie să îl vizitezi măcar o dată în viață

3. Schitul Horăicioara

La doar câțiva kilometri de Mănăstirea Horaița, într-un loc retras pe versantul muntelui, se află Schitul Horăicioara.

Accesul se face doar pe jos, urcând prin pădure, dar odată ajuns acolo, turiștii sunt răsplătiți cu o liniște aparte și o panoramă care taie respirația. Aflat într-un loc izolat, schitul pare desprins din alte timpuri – un loc ideal pentru reculegere și rugăciune.

Obiective turistice Neamț

Obiective turistice Neamț

(sursa foto: viziteazaneamt.ro)

Citește și: Cele mai frumoase trasee montane din județul Neamț

4. Cascada Duruitoarea

Deși este una dintre cele mai spectaculoase cascade din Carpații Orientali, Duruitoarea nu se află pe lista scurtă a majorității turiștilor care vizitează zona Ceahlău. Situată într-o zonă protejată, la aproximativ 1.200 de metri altitudine, cascada poate fi accesată printr-un traseu de drumeție de dificultate medie. Răsplata este pe măsura efortului: o cădere de apă de peste 25 de metri, într-un cadru sălbatic și neatinse de aglomerația turistică.

Obiective turistice Neamț

Obiective turistice Neamț

(sursa foto: wikipedia)


Autor

Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, şi deţine o experienţă de 14 ani în cadrul presei din România.

Şi-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a făcut tranziţia către mediul online, în special pe segmentul SEO.

În prezent, ocupă poziţia de SEO Specialist pentru stirilekanald.ro şi radioimpuls.ro, din cadrul trustului Dogan Media.

Este pasionată de lectură, schi, drumeţii montane, de pictură şi de tot ce înseamnă tehnologie.

Îți Recomandăm Și...