5 beneficii remarcabile ale acoperişurilor metalice

Mai multe decenii la rând vedetele acoperişurilor au fost ţigla sau şindrila tradiţională bituminoasă

Author: Andreea Stoica joi 06 mai 2021 , 11:01

5 beneficii remarcabile ale acoperişurilor metalice
5 beneficii remarcabile ale acoperişurilor metalice
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În ultimii ani, însă, au devenit disponibile câteva opţiuni noi, remarcabile, precum ţigla metalică tip şindrilă sau cea acoperită cu rocă vulcanică.

Cum arată acoperişul metalic

În vreme ce ţigla metalică cu aspect de şindrilă se remarcă prin eleganţă şi linii îndrăzneţe, țigla metalică cu rocă este realizată pe bază de oţel zincat acoperit cu un aliaj de protecţie şi grund adeziv, fiind finisată cu granule din piatră vulcanică. Astfel, imită foarte bine plăcile de lut şi se poate găsi într-o mare varietate de stiluri.

Indiferent de tip, acoperişurile metalice au numeroase beneficii, care merită luate în considerare. Iată câteva dintre ele:

Sunt durabile

Acoperişurile metalice au o durată de viaţă cuprinsă între 40 şi 70 de ani.

Indiferent dacă vorbim de varianta de oţel acoperit cu rocă vulcanică sau de alte stiluri, acestea sunt considerate sisteme făcute să dureze o viaţă, ceea ce înseamnă că, dacă sunt instalate corespunzător, nu vor mai trebui înlocuite niciodată de beneficiar.

Acoperişurile metalice nu se ondulează, nu se deformează, nu crapă şi nici nu se rup în timp. Efectiv, acestea nu se descompun niciodată! Oţelul zincat nu putrezeşte şi nici nu se fisurează, astfel că vei avea asigurarea că acesta va proteja casa timp de decenii.

5 beneficii remarcabile ale acoperişurilor metalice
5 beneficii remarcabile ale acoperişurilor metalice

Fac faţă mult mai bine condiţiilor meteorologice nefavorabile

Motivul pentru care acoperişurile metalice au o viaţă atât de lungă este rezistenţa remarcabilă în faţa tuturor condiţiilor meteorologice extreme. Un acoperiş metalic instalat adecvat poate face faţă fără probleme condiţiilor de mediu dificile şi va proteja casa de temperaturi extreme, vânturi puternice, grindină şi incendii.

Grindina- Un acoperiş metalic va suferi daune foarte mici în cazul grindinei de dimensiuni mari şi protejează mult mai bine casa.

Vânt- Acoperişurile metalice, dacă sunt montate corespunzător, pot face faţă vânturilor de până la 120 mph.

Căldura- Nu se vor dezlipi sau crăpa şi vor face faţă chiar şi celor mai caniculare veri.

Sunt o investiţie rentabilă pe termen lung

Chiar dacă, pe de-o parte, acoperișurile metalice costă mai mult decât un acoperiş din ţiglă ceramică sau decât un acoperiș realizat din alt material şi, pe de altă parte, instalarea lor necesită o echipă de profesionişti, pe termen lung acestea se vor dovedi o investiţie inteligentă. Au o durată de viaţă de până la 70 de ani, nu necesită întreţinere, vor arăta impecabil indiferent de condiţiile de vreme şi, din vor aduce plus valoare locuinței, astfel că va creşte valoarea de revânzare a acesteia. În plus, pentru că sunt eficiente şi din punct de vedere energetic, vorcontribui la reducerea facturilor de energie cu până la 40%.

Menţin casa în siguranţă

Pe lângă faptul că sunt foarte rezistente la intemperii, acoperişurile metalice sunt mult mai uşoare decât alte tipuri de acoperişuri şi menţin integritatea structurală a casei. Astfel, în cazul unui cutremur sunt mult mai sigure. Un alt mare avantaj al acestui tip de acoperiş este rezistenţa la foc. Acest lucru poate face diferenţa în cazul unui accident sau în cazul în care locuieşti într-o zonă predispusă la incendii.

Sunt prietenoase cu mediul

Dacă te interesează să contribui la protejarea mediului, atunci alegerea unui acoperiș metalic este cea mai bună idee. Acestea sunt realizate în procent de până la 60% din materiale reciclate şi 100% reciclabile la sfârşitul vieţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si