5 cele mai bune filme cu mafioți în rolurile principale

Te afli în izolare și ai mult timp liber?! Sau vrei să te relaxezi urmărind un film bun de excepție?! Noi îți expunem top 10 filme bune cu mafioți.

Georgiana Balaban, joi 15 octombrie 2020 , 15:50

5 filme bune cu mafioți
„Nașul” unul dintre cele mai renumite filme cu mafioți.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Avem top 5 cele mai bune filme cu mafia. Filmele de acțiune îți vor atrage curiozitatea și te vor ține în suspans pe tot parcursul filmului.

Primul film de excepție care face senzație în lumea mafiotă se intitulează „Băieți buni”. Filmul semnat de Martin Scorsese și lansat în 1990 expune povestea unui gangster de mâna a doua care ia parte la o spargere împreună cu Jimmy Conway (Robert de Niro) și Tommy De Vito (Joe Pesci). Ultimii doi ajung apoi să devină personaje importante ale Mafiei. Acest film este inspirat din realitate.

Al doilea film aflat în top este „A fost o dată în America”. Pelicula din 1984 prezintă dintr-o perspectivă epică teme majore legate de prietenie, amintiri, violență și trădare, văzute din perspectiva personajului principal, Noodles. Filmul mafiot este despre un grup de gangsteri everei din New York. Cei trei bărbați și-au jurat că vor muri unul pentru celălalt. Filmul poate fi privit și ca o poveste a unui om care este în război cu el însuși. David "Noodles" Aaronson este un criminal sălbatic și neîndurător, dar iubitor și cald în același timp.

Pe locul trei am clasat filmul „Nașul”. Pelicula americană, lansată în anul 1972, în regia lui Francis Ford Coppola este o adaptare după un roman celebru. „Nașul” este despre viața familiei mafiote Corleone. Este expusă pe larg povestea ascensiunii, a decăderii și a noii ascensiuni a familiei mafiote din New York.

5 filme bune cu mafioți
„Nașul” - film mafiot, celebru.[Sursa foto: google]

Filme celebre cu mafioți 

Locul patru este ocupat de „Pulp Fiction”. Filmul celebru din 1994 apreciat pentru dialogul său spumos, eclectic, combinația ironică de umor și violență dar și pentru firul narativ nonlinear. De-a lungul vizionării filmului veți întâlni mafioți, criminali, dar și o valiză misterioasă. Anumiți critici au încadrat filmul ca fiind o comedie neagră.

Pe ultimul loc, dar nu cel din urmă, avem filmul „Lorzii crimei”. Pelocula din 2007 îl prezintă pe misteriosul și nemilosul Nikolai (Viggo Mortensen), implicat într-una dintre cele mai cunoscute grupări ale crimei organizate londoneze. Existența lui liniștită este tulburată când o întâlnește pe Anna (Naomi Watts), o moașă nevinovată care încearcă să îndrepte lucrurile si descoperă întâmplător posibile dovezi împotriva grupării. Nikolai, aflat într-o situație fără ieșire, va declanșa o serie de crime, decepții și răzbunări.

5 filme bune cu mafioți
Lorzii crimei - film din 2007.[Sursa foto: google]

Aceste filme sunt de neratat, în caz că nu le-ați vizionat până acum. Poveștile expuse sunt uimitoare și vă lăsa oportunitatea de a deprinde învățături.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Prognoza meteo ANM pentru luni, 18 ianuarie. Începem săptămâna cu vreme mai rece decât... Prognoza meteo ANM pentru luni, 18 ianuarie. Începem săptămâna cu vreme mai rece decât ar fi normal pentru data din calendar
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
După vaccinare nu mai riscăm forme severe de COVID19. Medic: „Dar masca va rămâne... După vaccinare nu mai riscăm forme severe de COVID19. Medic: „Dar masca va rămâne obligatorie până în 2023”
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si