5 martie, sărbătoare mare pentru creștini

Pe data de 5 martie, creștinii îl pomenesc pe Sfântul Mucenic Conon din Isauria.

Author: K.B. joi 05 martie 2020 , 07:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

A trăit în primul secol creştin, pe vremea Sfinţilor Apostoli, în provincia Isauria din Asia Mică.

Sfântul Conon a primit credinţa creştină şi a fost botezat în prima sa tinereţe, în ţinutul Isauriei, Evanghelia fiind propovăduită de însuşi Sfântul Apostol Pavel.

Părinţii săi, Nestor şi Nada, au voit însă ca el să se căsătorească şi i-au găsit o fecioară frumoasă, Ana.

După ce s-a făcut această însoţire, Sfântul Conon a hotărât, împreună cu soţia sa, să trăiască în curăţie, ca un frate cu soră.

Sfântul Conon a devenit preot şi a adus la religia creştină un mare număr de oameni. I-a convins şi pe părinţii săi să se boteze, tatăl său s-a învrednicit şi cununii muceniceşti, fiind ucis de închinătorii de idoli, cărora se împotrivea, mustrând rătăcirea lor.

Citeste si: Guvernul italian a luat decizia: toate școlile vor fi închise pentru 10 zile din cauza coronavirusului

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Cei 40 de mucenici de la Sevastia- TRADIȚII. Sărbătoare 9 martie 2020

În acea perioadă a fost trimis în Isauria, de către împăratul Domiţian (81-96), funcţionarul imperial Magnus, care a început persecuţiile împotriva creştinilor. Când a fost prins Sfântul Conon, populaţia s-a revoltat, fiind astfel eliberat. După încă doi ani, a murit în casa sa.

Tot în această zi este pomenit Sfântul Mucenic Conon Grădinarul, care a trăit în vremea împăratului Decius (249-251) şi era de loc din Nazaretul Galileii. De acolo a venit în cetatea Mandon, a Pamfiliei, şi aici şi-a făcut o grădină în care semăna verdeţuri, agonisindu-şi astfel hrana.

Citeste si: Iaşi: Un microbuz cu 10 pasageri a luat foc

A fost omorât pentru că nu a vrut să aducă jertfă idolilor şi L-a mărturisit pe Hristos. I-au fost bătute în picioarele lui piroane de fier şi a fost silit să alerge înaintea caretei guvernatorului până când, slăbind, a căzut în genunchi şi, rugându-se lui Dumnezeu, în mâinile Lui şi-a dat duhul său.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si