Acestea s-au transformat din suporturi de lemn pentru lumânări în modele extravagante de cristal, ca să devină apoi obiectele moderne pe care le folosim în prezent. Reprezintă unul dintre cele mai populare corpuri de iluminat și pot fi utilizate pentru a adăuga încăperii o notă dramatică, ca lumină ambientală sau de accent, ca decorațiuni ori punct de interes al unei încăperi.

Cele mai spectaculoase candelabre sunt specifice camerelor sofisticate, dar pentru a obține efectul dorit trebuie să respecți câteva reguli.

Să aruncăm o privire asupra aspectelor de bază aplicate de designerii experimentați în amenajarea unui living.

Acordă atenție dimensiunii candelabrului

Dimensiunea este cel mai important criteriu atunci când alegi un candelabru, mai ales pentru zona de dining. O piesă prea mare ar putea provoca un inconvenient pentru cei așezați la masă.

Un candelabru prea mare încarcă vizual încăperea și distrage atenția de la decor. De regulă, designerii de interior adună lungimea și lățimea camerei în metri și înmulțesc valoarea obținută cu 10. Numărul rezultat reprezintă diametrul candelabrului potrivit, în centimetri.

Spre exemplu, dacă avem o sufragerie cu o lungime de 6 metri și lățime de 4 metri, lustra potrivită va avea o dimensiune de 100 de centimetri.

Armonizează stilul corpului de iluminat cu decorul camerei

Multitudinea de candelabre existente pe piață este copleșitoare pentru alegerea unui model potrivit.

Fiecare living are caracteristicile sale și trebuie să iei în considerare faptul că și corpurile de iluminat trebuie să le respecte.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pentru o sufragerie modernă sunt indicate liniile curate, marginile ascuțite, ornamentele simple sau finisajele din nichel și crom. De asemenea, nuanțele de bronz creează o punte vizuală între stilurile tradițional și modern.

Ia în calcul decorațiunile, elementele metalice, corpurile de iluminat similare, culoarea pereților sau orice alt indiciu de design care te poate ajuta să faci o alegere corectă.

Verifică distanța dintre masă și candelabru

În cazul candelabrelor montate în zona de dining, reperul pentru înălțimea acestora este suprafața mesei. Mai exact, între partea de jos a corpului de iluminat și suprafața mesei trebuie să fie o distanță de 75 până la 85 de centimetri.

Diametrul candelabrului nu trebuie să depășească jumătate din lungimea mesei, în caz contrar ar fi mai bine să montezi două produse asemănătoare.

Ține cont de numărul de socluri pentru becuri

Candelabrele mici pot strica armonia unei camere mari, în timp ce piesele voluminoase îi conferă personalitate. Dacă pereții sunt zugrăviți în nuanțe întunecate, livingul va avea nevoie de mai multă lumină, așa că ar fi bine să alegi candelabre cu brațe numeroase în care să fie amplasate mai multe socluri pentru becuri.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Într-o cameră mică se potrivesc piesele cu patru brațe, dar în sufrageriile mari sunt necesare cele cu mai mult de opt brațe. Folosește becuri cu putere scăzută pentru a nu produce o cantitate uriașă de lumină.

Folosește candelabrul ca punct de interes

În orice încăpere este esențial să stabilești un punct de interes, adică o zonă care va atrage întotdeauna privirea. Pentru amenajarea camerei de zi, cel mai simplu este să oferi acest rol unui candelabru cu un design unic.

De nelipsit într-un living elegant și confortabil, candelabrele au atât un scop practic, cât și unul decorativ. Înainte de a lua decizia finală, explorează cât mai multe opțiuni și ține cont de sfaturile specialiștilor pentru a alege un obiect care să inspire admirație și să răspundă nevoilor de iluminat ale încăperii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si