54 de migranti, prinsi in ultimele 24 de ore când incercau sa intre ilegal in tara din Serbia

Un numar de 54 de migranti din Irak si Siria au fost prinsi, in ultimele 24 de ore, in timp ce incercau sa intre ilegal in tara din Serbia, in timp ce alti sapte cetateni din Afganistan, Irak, Pakistan si Palestina, solicitanti de azil in România, au fost depistati când voiau sa treaca granita in Ungaria.

Author: C.I.P. miercuri 05 aprilie 2017 , 13:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial Timis, politistii de frontiera de la Sectorul Oravita au facut, in ultimele 24 de ore, mai multe actiuni privind combaterea migratiei ilegale, in timpul carora au depistat, pe directia localitatilor de frontiera Comorâste si Vrani, 37 de cetateni straini care veneau dinspre granita cu Serbia.

"Persoanele in cauza au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, iar in urma verificarilor preliminare s-a stabilit ca sunt 21 de barbati, sapte femei si noua copii, cetateni din Irak si Siria, adultii având vârste cuprinse intre 20 si 60 ani, iar copiii intre 4 si 10 de ani", se arata in comunicatul citat.

Tot in cursul noptii trecute, politistii de frontiera de la Sectorul Moravita si lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Timis au depistat, pe directia localitatii de frontiera Jamu Mare, 17 persoane (noua barbati, patru femei si patru minori), originari din Siria si Irak, cu vârste cuprinse intre 4 si 62 de ani.

In ambele cazuri, persoane au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in România cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei.

In cauza, se fac cercetari pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmând ca la finalizare sa fie luate masurile legale ce se impun. Totodata, vor fi anuntate autoritatile sârbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentelor si punerii in aplicare a acordului de readmisie.

Si politistii de frontiera de la Sectorul Sânnicolau Mare, judetul Timis, in cooperare cu lucratori din cadrul IJJ Timis, au depistat, in apropiere de Beba Veche, sapte persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona de frontiera.

"In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Afganistan, Irak, Pakistan si Palestina, cu vârste cuprinse intre 17 si 57 de ani, solicitanti de azil in România. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei".

In acest caz, politistii de frontiera fac cercetari pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si