6 greșeli frecvente pe care le faceți cu robotul de bucătărie

6  greșeli frecvente pe care le faceți cu robotul de bucătărie

6 greșeli frecvente pe care le faceți cu robotul de bucătărie

(Sursa foto: Captură KANAL D)

Majoritatea oamenilor fac aceste greșeli atunci când gătesc cu roboți de bucătărie. Evident, știți să nu aruncați una din lamele robotului într-un vas cu apă cu lichid de vase, dar există câteva moduri greșit mai puțin evidente în care puteți utiliza un robot de bucătărie. Asigurați-vă că nu comiteți aceste infracțiuni și veți pisa, tăia cuburi și amesteca ingrediente după placul inimii dvs. în cel mai scurt timp.

1. Umpleți vasul înainte de a asambla aparatul

Pare simplu, dar mult prea mulți oameni încurcă acest lucru (inclusiv profesioniștii o fac din când în când). Dacă încercați să amplasați bolul robotului pe bază atunci când este plin de busuioc, parmezan și nuci de pin, lama nu va sta bine. Fie vă veți tăia mână cu lama, fie va trebui să scoateți mâncarea și să o luați de la capăt.

Cel mai bine ar fi să aplicați mai întâi bolul, iar apoi să îl umpleți cu ingredientele dorite.

2. Umpleți bolul cu prea mult lichid

Majoritatea roboților de bucătărie au o linie pe vasul de plastic care indică cât de mult lichid puteți folosi în siguranță. În caz contrar, vă sfătuim să nu umpleți niciodată baza mai mult de un sfert din vas, sau maxim o treime.

Mașina va agita lichidul, provocându-l să stropească în sus și afară din vas, sau se va scurge pe părțile laterale. Dacă lucrați cu ingrediente super lichide, folosiți un blender sau lucrați în loturi.

Citeste si: A născut bloggerița care s-a căsătorit cu fiul ei vitreg. Vezi cum arată bebelușul

3. Prelucrați nuci fierbinți

Nu numai că migdalele, arahidele și altele asemenea proaspăt scoase de la cuptor vor deveni gumante și vor avea o textură ciudată, acestea vor decolora și vor topi parțial porțiunea de plastic a

lamei. De regulă, nu ar trebui să plasați niciodată mâncare fierbinte într-un robot de bucătărie. Siguranța și calitatea sunt cele mai importante de care trebuie să țineți cont în folosirea unui robot de bucătărie.

4. Nu pulsați suficient sau țineți pulsul apăsat prea mult

Un robot de bucătărie are două viteze: funcționează constant sau pulsează. Funcționarea continuă a motorului este ideală pentru a crea emulsii, cum ar fi maioneza și sosurile cremoase.

Un puls este perfect pentru tocat, dar trebuie ținut apăsat pentru o perioadă optimă de timp. Un impuls de o secundă este perfect, conform testelor: este suficient de lung pentru a agita mâncarea, dar nu atât de mult încât să înceapă să se descompună și să se transforme într-un lichid.

Citeste si: Cum se scrie o scrisoare de intenție ca la carte

5. Nu răzuiți părțile laterale

Indiferent de ceea ce tăiați sau transformați în piure într-un robot de bucătărie, veți avea rezultate mai bune dacă opriți periodic motorul și răzuiți părțile laterale ale bolului cu o spatulă. Aceste bucăți de ceapă sau pesto se vor lipi de bază pe măsură ce se învârt în jur și va trebui să le încorporați manual în amestec. Merită efortul!

Citeste si: Prințesa Diana, curtată de Donald Trump! Ce cadouri îi făcea fostul președinte american: „Îmi dă fiori”

6. Presupuneți că lama rezistă pentru totdeauna

Motorul robotului dvs. de bucătărie va depăși lama ca durată. Deși probabil nu veți fi nevoit să înlocuiți motorul unui robot de bucătărie în timpul vieții (cu excepția cazului în care faceți mult unt de nuci), lama se va estompa după câțiva ani.

Dacă înlocuiți lama, sosurile dvs. vor fi netede și este mult mai ieftin decât să cumpărați un robot de bucătărie complet nou. Cu siguranță e și mult mai rapid decât tăierea lucrurilor cu mâna.

Citeste si: Cativa pasi simpli prin care sa te apuci de sport si sa te tii.


Editor web

„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.

„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"

Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.

Îți Recomandăm Și...