Efectele pandemiei de coronavirus sunt comparabile cu cele ale unui război mondial, în condițiile în care speranța de viață a americanilor  a scăzut cu 1 an în primele șase luni ale anului 2020- cea mai dramatică scădere de după cel Al Doilea război mondial.

Speranța de viață a scăzut la 77,8 ani de la 78,8 ani, cât era în aceeași perioadă din 2019, potrivit unui raport al Centers of Disease Control and Prevention, prezentat joi.

Spre comparație, în România, speranța de viață este de 75,3 ani (conform datelor din urmă cu trei ani).

Citeste si: Medicii din SUA avertizează: tot mai mulți copii au forme grave de COVID-19

"Acesta este un declin imens", a declarat Robert Anderson, expertul care monitorizează speranța de viață pentru CDC.

„Trebuie să ne întoarcem la Al Doilea război mondial, prin anii 1940, pentru a găsi un declin ca acesta”, a spus expertul citat de Business Insider. Raportul se bazează pe datele colectate cu privire la decesele care au avut loc în primele șase luni ale anului 2020 și include decesele cauzate de COVID-19 și alte cauze ale deceselor, cum ar fi supradozele de droguri, a spus CDC.

Noile tulpine de coronavirus, tot mai active în SUA

Autorităţile americane ar trebui să se aştepte la ce este mai rău în legătură cu noua tulpină a coronavirusului, a declarat recent expertul-şef în boli infecţioase din SUA, dr.

Anthony Fauci, potrivit DPA.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

„Trebuie se ne asumăm acum că (versiunea) care circulă în special în Marea Britanie are o creştere a virulenţei, în special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces”, a spus directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, într-o emisiune la postul de

televiziune CBS.

El a comentat noile descoperiri conform cărora noua formă a virusului, originară din Marea Britanie, are o rată a mortalităţii cu 30% mai mare pentru persoanele de peste 60 de ani, comparativ cu tulpina iniţială.

„Este o creştere semnificativă”, a precizat Fauci. „Vrem să analizăm şi noi datele, dar avem toate motivele să le credem”, a afirmat el în legătură cu autorităţile britanice.

În privinţa unei tulpini diferite care provine din Africa de Sud, Fauci a spus că vaccinurile par să fie mai puţin eficiente împotriva acesteia „în unele cazuri”.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro

Citeste si: Vești bune din Regatul Unit. Boris Johnson se gândește la o posibilă ieșire din izolare

Media cazurilor noi din SUA a scăzut la jumătate față de decembrie

Media cazurilor noi de coronavirus înregistrate în SUA s-a redus la jumătate în ultimele zile față de cel înregistrat în decembrie, dar experții avertizează că numărul de noi infecţii rămâne ridicat şi că măsurile sanitare în vigoare trebuie menţinute, conform Agerpres.

Media mobilă pe sapte zile din Statele Unite a depăşit 200.000 de infecţii zilnice în cea mai mare parte a lunii decembrie şi a urcat în jurul valorii de 250.000 de cazuri zilnice în ianuarie, potrivit datelor raportate de Universitatea John Hopkins. Această medie a scăzut sub pragul de 100.000 de cazuri vineri, pentru prima dată de la 4 noiembrie şi s-a menţinut sub această cifră sâmbătă.

Statele Unite au înregistrat 27,5 milioane de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 484.000 de decese atribuite bolii de la începutul pandemiei, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si