68 de morți în Filipine, în urma furtunii Usman

Un număr de 68 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunii care s-a abătut săptămâna trecută asupra centrului Filipine, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni, care s-ar putea agrava, se tem autorităţile, relatează AFP.

E. V., luni 31 decembrie 2018 , 10:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un total de 57 de persoane au fost ucise în regiunea muntoasă Bicol, la sud-est de Manila, iar alte 11 pe insula Samar. Cele mai multe decese s-au produs prin înec sau în urma alunecărilor de teren.

68 de morți în Filipine, în urma furtunii Usman

Furtuna botezată ''Usman'' a lovit sâmbătă Filipine. Nu a fost însoţită de rafale puternice de vânt aşa cum se întâmplă în cazul taifunurilor, dar a generat precipitaţii intense care au provocat inundaţii şi au slăbit rezistenţa solului, ceea ce a dus la numeroase alunecări de teren, scriu cei de la Agerpres.

Mulţi dintre locuitorii din arhipelag, unde se întâmplă frecvent astfel de fenomene climatice extreme, nu şi-au luat măsurile de precauţie necesare deoarece furtuna nu a fost clasificată în categoria taifunelor." Oamenii au fost prea încrezători deoarece îşi petreceau vacanţa de Crăciun şi întrucât nu a fost emisă nicio alertă de taifun", a spus Yucot pentru AFP.

68 de morți în Filipine, în urma furtunii Usman

Cel puţin 17 persoane sunt date dispărute, iar peste 40.000 au fost evacuate din cauza furtunii.

Circa 20 de taifunuri sau furtuni se abat în fiecare an asupra Filipinelor, provocând moartea a sute de persoane.

Taifunul Haiyan, care a lovit în noiembrie 2013, este considerat cel mai devastator din istoria arhipelagului, bilanţul fiind de 7.350 de persoane decedate sau dispărute.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si