Astăzi, pe 7 Iulie, întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a Ciocolatei, un eveniment care celebrează rafinamentul și indulgența gastronomică oferite de acest aliment. În afară de aroma și gustul său inconfundabil, ciocolata are și unele beneficii pentru sănătate.

Care sunt beneficiile ciocolatei?

Ciocolata neagră, cu un conținut ridicat de cacao, este renumită pentru proprietățile sale antioxidante, care pot contribui la menținerea sănătății cardiovasculare.

De asemenea, consumul moderat de ciocolată poate stimula secreția de endorfine, hormonii fericirii, generând o senzație plăcută de bine și relaxare, informează InfoCons.

Citește și: Povestea celei mai tinere țesătoare din România. Aceasta nu are nici măcar telefon mobil

Etichetarea ciocolatei este foarte importantă și trebuie să includă mai multe informații, precum numele și adresa producătorului.

Etichetarea ciocolatei este foarte importantă și trebuie să includă mai multe informații, precum numele și adresa producătorului.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

Etichetarea ciocolatei este foarte importantă și trebuie să includă următoarele informații: denumirea produsului, numele și adresa producătorului, ambalatorului sau distribuitorului. În cazul produselor importate, este necesară afișarea numelui și adresei importatorului sau distribuitorului înregistrat în România, data durabilității minime, cantitatea netă și condițiile de depozitare.

Citește și: 365 de euro borcanul, cel mai scump gem realizat în România, la Viscri

În cazul ciocolatei și a produselor din ciocolată, trebuie menționat obligatoriu conținutul de cacao, exprimat în procente de substanță uscată, astfel: "cacao...% minim". În cazul ciocolatei umplute, trebuie menționat produsul de umplutură. Excepție de la indicarea cantității nete fac produsele din ciocolată preambalate cu o greutate mai mică de 50 grame. Această excepție nu se aplică produselor cu o greutate netă mai mică de 50 grame fiecare, atunci când sunt prezentate într-un ambalaj ce conține două sau mai multe astfel de produse, dacă greutatea netă totală, inclusiv ambalajul, este egală sau mai mare de 50 grame.
În cazul produselor din ciocolată turnate și goale în interior, această indicație poate fi înlocuită cu conținutul net minim.  

În cazul ciocolatei și a produselor din ciocolată, trebuie menționat obligatoriu conținutul de cacao, exprimat în procente de substanță uscată

În cazul ciocolatei și a produselor din ciocolată, trebuie menționat obligatoriu conținutul de cacao, exprimat în procente de substanță uscată

[Sursa foto: PixaBay]

Aplicația gratuită InfoCons pune la dispoziția consumatorilor informații utile pentru o alegere informată a ciocolatei. Totodată, printr-o simplă scanare a produselor, consumatorii au posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5, de a salva respectivele produse, astfel având posibilitatea de a-și crea propria listă de cumpărături, meniul zilnic/ săptămânal, rețete Din secțiunea „Produse Salvate”, printr-o simplă bifare a produselor, consumatorii află numărul total de E-uri, cantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si