Muncesti sau nu? Oricum nu prea conteaza. Mananci bataie pana te saturi. Plus o bucata de paine. Cam asa spun procurorii ca functiona reteaua proprietarilor de sclavi din judetul Arges. Printre victime erau si copii. Ii obligau sa cerseasca, ii bateau si ii puneau sa doarma dezbracati, in curte.

Nu ti-a fost mila de copiii pe care ii loveai? Nu ti-a fost mila de ei?

Nu-i adevarat!

Nu e adevarat?

Nu e nimic adevarat.


Iata cum era tratat un tanar in mod obisnuit in gospodaria in care fusese fortat sa locuiasca.

Lantul lung de 2 metri ii permite sa faca cel mult 2 pasi. Sa nu va ganditi ca era cumva pedepsit. Asa era tratat bietul om in mod obisnuit.

Intr-o fotografie vedem cum una dintre maini ii este prinsa cu un lacat. Lantul, dupa cum bine se observa, este unul folosit in mod normal la ancorari si tractari.

"Pana la declansarea actiunii au fost intervievate si au dat declaratii in fata procurorilor DIICOT, 65 de victime ale traficantilor din Berevoiesti", spune un politist.

Ce se intampla cu victimele care nu-si indeplineau muncile trasate de asa-zisii stapani?

Biata fata are mana dreapta prinsa la aproape 2 metri inaltime. Nu se poate misca si nici macar in patul de langa nu se poate aseza.
Carligul pe care il vedeti prins la inaltime este folosit pentru pedepse.  Agatat de tavan, impiedica orice fel de miscare.

Iar in aceste imagini vedem unde dormeau oamenii. Cotetul, pentru ca nu-l putem numi altfel, are jumatate de metru latime si aproximativ 2,5 metri inaltime. Chiar si animalele aveau mai mult spatiu si erau ingrijite mai bine.

"In cursul actiunii, au fost identificate la locatiile unde am descins 5 victime majore si 2 minore', spune un politist.


Copiii au fost deja preluati de autoritati si vor fi internati intr-un centru de ingrijire.

Surse din randul anchetatorilor sustin ca dosarul a fost pornit dupa ce una dintre victime a disparut fara urma. Se banuieste ca ar fi murit. De asemenea, procurorii au primit ponturi legate de desfrisarile ilegale din zona satului Gamacesti.

Dat fiind faptul ca este o comunitate inchisa, din care fac parte familii inrudite, va dati seama ca si ancheta noastra a fost foarte dificila.

Aproximativ 50 de mii de euro au descoperit ieri procurorii la perchezitii, in bancnote de 50 de euro, 50, 100 si 200 de lei. Banii au fost confiscati, la fel ca si alte utilaje folosite la transportul lemnului. Stirea despre sclavii din Arges a ajuns si in presa straina. ABC si Euro News au preluat informatia, dar si imagini de la descinderile de ieri.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si