Producatorii consacrati se intrec in a oferi gadget-uri care sa usureze viata utilizatorilor in activitatile lor de zi cu zi. Daca nu stii ce smartphone sa alegi vezi aici gama de telefoane ideall.ro si ia in considerare aspectele prezentate mai jos ca sa te asiguri ca iei cea mai buna decizie.

1. Viteza de incarcare

Spre deosebire de telefoanele mobile mai vechi, majoritatea smartphone-urilor actuale beneficiaza de incarcarea rapida.

Aceasta este o modalitate simpla si convenabila de a reincarca dispozitivul intr-un timp foarte scurt. Exista mai multe standarde de incarcare rapida folosite de producatorii de hardware si probabil ca intrebarea ar fi daca alegi unul universal sau original. Diferenta e ca primul tip de incarcare rapida este utilizat atat pentru telefoanele inteligente, cat si pentru alte dispozitive. In cazul tehnologiilor patentate, incarcarea rapida functioneaza doar cu adaptorul original furnizat de producator. Daca il pierzi sau nu mai functioneaza, unul nou te va costa mai mult decat un adaptor universal.

2. Tipul de memorie

Stocarea interna influenteaza fiecare actiune pe care o efectuezi cu smartphone-ul, avand un impact semnificativ asupra performantei. Tipul de memorie determina cat de repede aplicatiile pot scrie si citi date. Asadar, cele mai bune telefoane dispun de memorie UFS 2.1 care ofera pana la 800 MB/s in citire.

Smartphone-urile UFS 2.0 ofera pana la 500 MB/s, iar daca esti in cautarea unui telefon in functie de buget, asigura-te ca are cel putin eMMC 5.1 care ofera pana la 400 MB/s.

3. Gorilla Glass

Majoritatea producatorilor de smartphone-uri utilizeaza acest tip de sticla pentru protectia display-ului. Gorilla Glass este extrem de rezistenta, dar in acelasi timp subtire si usoara. A fost inventata de compania americana Corning si este realizata dintr-un material care include aluminiu, oxigen si silicilu.

Aceasta adauga un strat suplimentar de protectie pentru a amortiza socurile si caderile. Gorilla Glass iti garanteaza ca telefonul tau nu se va deteriora daca iti aluneca din mana.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Toni Greblă, întrebat despre imaginile în care apare alături de omul lui Călin Georgescu: „Întrebați porcul”- antena3.ro

Citeste si: Regimul din Siria a căzut. Bazele militare ale Rusiei sunt în ”stare de alertă”. Rebelii au pus mâna pe putere- stirileprotv.ro

4. Software preinstalat

Acorda atentie software-ului preinstalat pe telefonul care iti starneste interesul. De multe ori, vanzatorii anunta ca sunt cele mai recente versiuni, insa trebuie sa aiba experienta dovedita in actualizari. Este o preocupare in primul rand pentru sistemul Android, din cauza problemelor sale de fragmentare. Acorda atentie acestui aspect ca sa te asiguri ca smartphone-ul ales va beneficia de actualizari rapide ale aplicatiilor.

5. LCD sau OLED?

Display-urile OLED sunt cunoscute ca fiind o caracteristica rezervata dispozitivelor de top. Aceste ecrane sunt intr-adevar mai scumpe, dar asta nu inseamna ca sunt si mai bune. Exista mai multe criterii care fac din LCD o varianta optima. In primul rand, sunt mai luminoase ceea ce este important atunci cand telefonul este folosit in aer liber. Dupa care, ecranele LCD au mai multe culori naturale, reale, comparativ cu OLED care are saturatie si adancime inchise.

6. HDR pentru selfie-uri

In prezent, selfie-urile sunt preferate in favoarea fotografiilor normale. Pentru a crea un echilibru corect intre prim plan si fundalul imaginii, aproape toate telefoanele au un modul de camera numit HDR. De pilda, daca exista o lumina puternica in spate, HDR optimizeaza campul vizual pentru a nu afecta rezultatul final.

Citeste si: Este interzis ca bradul de Crăciun să fie transportat cu mașina! Care este amenda pe care șoferii o primesc, dacă nu respectă această regulă- kfetele.ro

Citeste si: Michael Douglas nu își scapă soția din ochi! Catherine Zeta-Jones strălucește la 55 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Un „obiect luminos” bizar care a apărut pe cer sâmbătă provoacă nelinişte în Iran- antena3.ro

7. Giroscop

Nu uita de senzorul intern al telefoanelor inteligente daca ai o pasiune pentru jocuri sau aplicatii diverse. Giroscopul masoara inclinatia si poate sesiza pozitia sa in raport cu gravitatea. Rotirea ecranului este cea mai frecventa functie care foloseste giroscopul, dar poate fi utilizat si in jocurile unde e nevoie de o precizie mai mare pentru miscari.

8. Tratament oleophobic

Pentru a beneficia de o derulare neteda si facila pe ecran, asigura-te ca telefonul are aplicat un invelis oleophobic. Aceasta acoperire respinge grasimile si murdaria de pe display-ul tactil. Prin urmare, daca ecranul nu are deloc tratament oleophobic sau a beneficiat de unul de slaba calitate, isi va pierde rapid stralucirea si netezimea.

Exista o multime de lucruri carora trebuie sa le acorzi atentie atunci cand iti cumperi un smartphone. Totusi, intelegerea principiilor de baza si a celor mai importante caracteristici iti va garanta ca o sa alegi un model performant pe care sa il utilizezi la capacitatea sa maxima.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si