În timp ce medicii se îngrijorează de răspândirea variolei maimuței în întreaga lume, India avertizează cu privire la un nou virus care infectează copiii. Virusul a fost identificat pentru prima dată în luna mai, iar până în prezent au fost identificați 82 de copii cu vârste sub cinci ani, infectați cu virusul.

Citeste si: Un animal de companie este suspectat că a luat variola maimuței de la stăpânii săi

Care sunt simptomele acestui virus?

Boala este denumită așa din cauza bășicilor care apar pe piele, iar virusul provoacă febră mare, erupții cutanate și dureri intense la nivelul articulațiilor.

„Infecția virală rară se află într-o stare endemică și este considerată ca nefiind o amenințare pentru viață; totuși, din cauza experienței îngrozitoare a pandemiei COVID-19, este de dorit un comportament vigilent pentru a preveni apariția altor focare.

Citeste si: Maimuțe lovite cu pietre, vânate și otrăvite în Brazilia. Oamenii cred că așa vor pune punct variolei maimuței

Copiii sunt expuși unui risc crescut la gripa tomatelor, deoarece infecțiile virale sunt frecvente la această grupă de vârstă, iar răspândirea se face probabil prin contact apropiat.”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Copiii sunt împiedicați să împartă alimente, jucării sau alte obiecte și sunt plasați în carantină timp de o săptămână.

Un animal de companie este suspectat că s-a infectat cu variola maimuței

Un câine a fost diagnosticat cu variola maimuței, fiind primul caz suspectat de infecție la un animal de companie.

Citeste si:  Când e recomandat să te vaccinezi antigripal. În ce perioadă este bine să te imunizezi contra gripei

Câinele este din Italia și are patru ani. Oamenii de știință spun că nu a mai fost posibilă infectarea animalelor de companie și fac apel la persoanele infectate să se izoleze de acestea.

Citeste si:  Un virusolog explică cum funcționează vaccinul împotriva variolei maimuței și cine îl va primi

Cum funcționează vaccinul împotriva variolei maimuței?

Experții spun că variola maimuței nu va fi următorul Covid-19, cu toate acestea, SUA a declarat o urgență națională de sănătate publică pe data de 4 august.

Citeste si:  Maimuțe lovite cu pietre, vânate și otrăvite în Brazilia. Oamenii cred că așa vor pune punct variolei maimuței

Vaccinul Jynneos este produs de o companie mică din Danemarca, Bavarian Nordic. Acesta va fi administrat în două doze la patru săptămâni distanță.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si