88 de localitati din Galati sunt fara curent, dupa ce 200 de stalpi de tensiune au fost doborati de viscol

Un numar de 88 de localitati galatene sunt in continuare nealimentate electric, iar 200 de stalpi de tensiune au cazut din cauza zapezii si viscolului din ultimele zile, au anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa, oficiali ai judetului Galati.

A.L., sâmbătă 22 aprilie 2017 , 20:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prefectul judetului Galati, Gabriel Panaitescu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca la ora actuala drumurile judetene sunt deschise, dar ca 88 de localitati sunt inca nealimentate cu energie electrica.

"Din punctul de vedere al alimentarii cu energie electrica sitiuatia sta foarte, foarte prost, in contextul in care, la ora actuala, avem 88 de localitati care nu au energie electrica", a spus prefectului judetului Galati.

La randul sau, Emilian Duta, directorul Electrica Galati, a declarat ca 200 de stalpi sunt cazuti la pimant din cauza zapezii si a viscolului din ultimele zile.

"Sunt 200 de stalpi de tensiune cazuti in judetul Galati din cauza zapezii si viscolului din ultimele zile. in prezent, avem 13 linii afectate care reprezinta un numar de 350 de posturi nealimentate. Probleme sunt in comuna Matca, unde am gasit 39 de stalpi rupti si care sunt, din pacate, peste multe solarii . S-au luat masuri necesare ca maine (n.r. - duminica) sa se intervina la Matca cu echipe. A inceput deja efectuarea unei instalatii provizorii pana se va face un proiect ca sa schimbam traseul retelei", a declarat directorul Electrica Galati.

Potrivit acestuia, prin aducerea unor echipe de interventie din alte judete pentru remedierea defectiunilor, se spera ca intr-o perioada relativ scurta lucratorii Electrica sa reuseasca sa realimenteze toti consumatorii.

"Ne ceremn scuze, ne pare rau ca s-a ajuns in aceasta situatie. 34 de echipe Electrica se afla pe teren, din care 24 asigura mentenanta, inlocuiesc stalpii, iar ceilalti sunt in control pentru depistare, izolare si alimentare consumatori. Au venit si aproape 40 de electricieni din alte judete. 88 de localitati nu sunt alimentate cu energie electrica", a mai spus Emilian Duta.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si