A avut Bucureştiul protecţie divină la cutremur? În ziua celui mai puternic seism din ultimii 14 ani, românii îl sărbătoreau pe Sfantul Mucenic Dimitrie, ocrotitorul Capitalei şi apărător în caz de ”potop, foc şi cutremur”

Pe 27 octombrie s-a sărbătorit Sfântul Mucenic Dimitrie Basarabov, protector în caz de potop, foc sau cutremur.

Author: Petru Luca Webeditor: M. P. duminică 28 octombrie 2018 , 14:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe 26 octombrie, românii l-au sărbătorit pe Sfântul Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, sâmbătă fiind celebrat şi Sfântul Mucenic Dimitrie Basarabov. Considerat Ocrotitor al Bucureştiului, oraş zguduit azi dmineaţă, în jurul orei 4, de cel mai mare cutremur din ultimii 14 ani, Sfântul Mucenic Dimitrie Basarabov este recunoscut pentru puterea de vindecare pe care o are prin rugăciunile sale în caz de boli, de neputinţe, de potop, de foc, de cutremur, de vrajbă, de lipsuri.

  

"Mare mucenice Dimitrie, cel care ai ruşinat păgânătatea, plecându-ne genunchii înaintea ta, ne rugăm ţie cu umilinţă: Tu, cel care stai înaintea lui Hristos, vindecă-ne prin rugăciunea ta de patimile sufleteşti şi trupeşti care ne apasă! Luminează-ne sufletele moleşite de păcate, tu, cel care te-ai luptat cu tăria Duhului pentru adeverirea credinţei adevărate! Fereşte-ne,sfinte, prin iubitoarea ta mijlocire, de orice întâmplări rele: de boli, de neputinţe, de potop, de foc, de cutremur, de vrajbă, de lipsuri, de războiul dintre noi, de vrăjmaşii văzuţi şi de cei nevăzuţi şi de toate primejdiile, ca să ne învrednicim şi noi, păcătoşii, în veacul ce va să fie, ca împreună cu tine şi cu toţi sfinţii, să-L slăvim cu bucurie pe Dumnezeu şi să devenim părtaşi vieţii veşnice.

Amin!", aşa sună rugăciunea puternică pe care o faci la necaz Sfantului Dimitrie.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si