"A deschis ochii in sicriu, iar obrajii ii erau rosii!" Marturiile oamenilor care l-au condus pe Arsenie Boca pe ultimul drum sunt stranii
Life

"A deschis ochii in sicriu, iar obrajii ii erau rosii!" Marturiile oamenilor care l-au condus pe Arsenie Boca pe ultimul drum sunt stranii

A.S.
22 nov 2017

Se implinesc, in 28 noiembrie, 27 de ani de la moartea duhovnicului Arsenie Boca, iar Manastirea Prislop asteapta mii de pelerini la comemorarea sa.

Citeste si: Viata Parintelui Arsenie Boca. Cand a inceput sa faca minuni si cum si-a trait tineretea "Sfantul Ardealului"

Citeste si: "Tatal trebuie sa ia virginitatea unei fetei, nu un strain!", i-a spus tatal violator propriei fiice. Ce a urmat apoi este infiorator

Inmormantarea parintelui Arsenie Boca a avut loc in ziua de 4 decembrie 1989, la Prislop, iar in ultimii ani doar doua fotografii de la moartea duhovnicului au fost publicate in ultimii ani. Potrivit site-ului roncea.ro, al jurnalistului Victor Roncea, imaginile publicate „au fost realizate de dl. Bratu si developate de Parintele conf. dr. Irimie Marga de la Sibiu, care le-a daruit cercetatorului Florin Dutu”.

Cele doua fotografii prezinta scene din timpul ceremonialului religios, de la biserica Prislop. Ele infatiseaza trupul preotului in timp ce este purtat intr-un sicriu, iar in fundal este vizibila crucea din lemn care urma sa fie asezata la capatai.

Fotografiile de la inmormantarea duhovnicului sunt rare, in schimb exista numeroase marturii despre evenimente stranii petrecute in ziua in care Arsenie Boca a fost condus pe ultimul drum.

"Slujba la care au participat mai multi preoti si o multime de oameni apropiati parintelui a fost incarcata de emotie. I-am multumit lui Dumnezeu ca mi-a dat ocazia sa il conduc pe ultimul drum pe cel pe care il pretuiam cu totii. Cateva saptamani mai tarziu urma sa aiba loc ceea ce parintele Arsenie Boca prevestise: schimbarea regimului comunist“, a povestit recent preotul Octavian Patrascu. 

Citeste si: Parintii celor patru frati morti la calea ferata din Viisoara au dat in judecata CFR

Citeste si: Doliu in Romania. O celebra scriitoare a incetat din viata

Gheorghe Silea, din Sambata de Sus este un martor care a participat la inmormantare.
"Cand a murit Parintele Arsenie a fost pentru prima data in viata cand am avut ocazia sa-l ating. Obrajii ii erau rosii. A murit joi si l-au inmormantat luni si era ca viu atunci. imprejurul sicriului se simtea mireasma de mir. Nu au fost la inmormantare atat de multi, cum ma asteptam. A trecut la cele vesnice neimpacat pentru ca a plecat cu multe taine pe care nu a avut cui sa i le dezvaluie”, potrivit crestinortodox.ro.

„La inmormantarea Parintelui, am vazut ca avea degetele mainilor sub dulama. M-am mirat si m-am intrebat de ce au facut asa. Nu stiu de ce, dar am auzit in predica parintelui Bunescu, la inmormantare ceva ce m-a uluit. A spus asa: „Ai trait ca un cuvios si ai murit ca un martir”. Tot la inmormantare, cand s-a intors sicriul cu 180 de grade, pentru a pleca spre cimitir, am vazut foarte clar cum Parintele Arsenie a deschis ochii! I-am vazut clar ochii albastri. Eram foarte aproape de sicriu. Cand am auzit ca si altii au vazut acest lucru, am inteles ca nu a fost o nalucire”, relata maica Adriana, de la Schitul Cornet, potrivit autorilor unei carti despre Arsenie Boca.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook