A doua rectificare bugetara la Primaria Capitalei, in mai putin de o luna: 26 de milioane de lei in plus la spitale, peste 4 milioane de lei in plus la institutiile culturale

Consilierii generali vor supune votului in sedinta de joia viitoare o noua rectificare bugetara, a doua in mai putin de o luna. Prin aceasta rectificare vor fi alocati 26 de milioane de lei in plus la spitalele din administrarea Primariei Capitalei si peste 4 milioane de lei la institutiile culturale, dintre care peste 900.000 de lei vor merge la Teatrul tandarica pentru evenimentele organizate cu ocazia Centenarului. Se vor face modificari si la bugetele RADET si RATB. Astfel, se vor transforma in subventii investitii de 43,7 de milioane la RATB, iar la RADET, 40 de milioane de lei.

Author: C.I.P. Webeditor: M. P. miercuri 15 august 2018 , 17:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit proiectului de rectificare bugetara, vor primi bani in plus Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB), mai exact peste 26 de milioane de lei. Vor primi bani in plus Spitalul Sf. Maria (4,3 milioane de lei), Spitalul Filantropia (1,5 milioane de lei), Spitalul de Nefrologie Carol Davila (4,2 milioane de lei), Spitalul de Copii Victor Fomoiu (4,7 milioane de lei), Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Stefan (3,2 milioane de lei), Spitalul Th.

Burghele (2,8 milioane de lei), Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Panait Sârbu (13,4 milioane de lei) si Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia (peste 600.000 de lei).

Si la institutiile culturale au fost alocati mai multi bani, 4 milioane de lei. Astfel. Teatrul Nottara va primi in plus 88.000 de lei, in timp ce la Teatrul tandarica vor fi alocati alti 935.000 de lei, pentru evenimente organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Bugetul Centrului Expo Arte, recent infiintat, va fi de 3,1 milioane de lei.

De la RATB, 43,7 milioane de lei vor fi luati de la investitii, bugetul Regiei ramânând la suma de 148,6 milioane de lei. Banii, alocati initial pentru montarea de garduri pe linia de tramvai, pentru modernizarea peroanelor pe linia de tramvai 41 si pentru modernizarea Autobazei Giurgiului, vor fi transformati in subventii, asa cum se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarâre.

In ceea ce priveste RADET, 40 de milioane de lei de la investitii vor fi si aici transformati in subventii, nemafiind, astfel, bani pentru modernizarea tuturor punctelor termice sau pentru eficientizarea alimentarii cu energie termica a consumatorilor.

Aceasta este a doua rectificare bugetara in mai putin de o luna, care va fi supusa votului consilierilor generali in sedinta din 23 august.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ANM a emis o avertizare meteo! Un val tropicaL lovește România. La ce temperaturi... ANM a emis o avertizare meteo! Un val tropicaL lovește România. La ce temperaturi trebuie să ne așteptăm
spotmedia.ro
Un nou eșec al comunismului – vaccinul împotriva Covid 19. De ce Rusia și China au... Un nou eșec al comunismului – vaccinul împotriva Covid 19. De ce Rusia și China au ratat realizarea unor seruri eficiente
spotmedia.ro
Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat
b1.ro
Pericol pe străzile din Eforie Nord! Ce au văzut turiştii duminică seară e foarte grav Pericol pe străzile din Eforie Nord! Ce au văzut turiştii duminică seară e foarte grav
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si