A doua tranșă de vaccin Pfizer BioNTech ajunge sâmbătă în România

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că a noua tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 196.560 de doze, va ajunge, sâmbătă, în România, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 13 februarie 2021 , 10:33

vaccin anti-covid a doua transa de vaccin pfizer biontech
A doua tranșă de vaccin Pfizer va ajunge sâmbătă în țară
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sâmbătă, pe data de 13 februarie, vor ajunge în România 196.560 doze de vaccin Pfizer. Dozele vor fi transportate atât pe cale aeriană, cât și pe cale terestră.

"Astăzi, 13 februarie, va sosi în România cea de a noua tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 196.560 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă", a transmis CNCAV.

Citeste si: Record de infecții cu noua tulpină britanică COVID-19 în Italia

Unde vor ajunge dozele de vaccin Pfizer

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite astfel:

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 60.840 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 24.570 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 21.060 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 24.570 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 21.060 doze.

"O parte dintre doze vor ajunge pe aeroportul din Otopeni, iar pentru cele din Cluj-Napoca şi Timişoara încă se aşteaptă confirmări", a precizat CNCAV.

Citeste si: O altă țară își pune baza în vaccinul rusesc Sputnik V. A început vaccinarea

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Când ajunge următoarea tranșă de vaccin

Potrivit calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România în 22 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si