A fost ales noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților

Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a fost ales Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, după ce postul a rămas vacant în urma morţii IPS Pimen.

Author: Catalina Popa marți 21 iulie 2020 , 19:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Patriarhia Română a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au avut de ales între doi candidaţi, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul şi Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, primul primind 30 de voturi din cele 46 de voturi exprimate.

Votul a fost secret, întrunirea de marţi a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române fiind prezidată de Patriarhul Daniel.

PS Calinic Botoşăneanul s-a născut la Iaşi, în data de 18 noiembrie 1957.

În luna martie a anului 1980 s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic.

Citeste si: El este bărbatul care imită zeci de celebrități. A făcut nenumărate escrocherii folosindu-și vocea

Citeste si: Ajutor financiar pentru români! O categorie de persoane va beneficia de vouchere, în limita a cinci salarii minime- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

În perioada 1985-1989 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă Andrei Şaguna din Sibiu.

În 1986, la 14 mai, a fost hirotonit diacon în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar la 15 august, în acelaşi an, a fost hirotonit ieromonah la Mănăstirea Putna.

În 1990 a fost numit stareţ al Mănăstirii Râşca.

Citeste si: Sistemul educațional, paralizat de coronavirus. Din toamnă, doar o parte dintre elevi ar putea merge la școală

În 1991, pe 25 ianuarie, la propunerea IPS Mitropolit Daniel, a fost ales, de către Sfântul Sinod, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Fostul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor IPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, a încetat din viaţă pe 20 mai în acest an, la o lună după ce a fost diagnosticat cu coronavirus.

El a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava la Institutul "Matei Balş", cu un elicopter, având simptome severe de pneumonie.

IPS Pimen a fost înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si