VIDEO - A fost aprobat proiectul de lege privind contractul de muncă pentru bone

Bonele trebuie să aibă calificare profesională. Joi a fost aprobat un proiect privind exercitarea profesiei de bone, care îi obligă atât pe angajatorii de bone să facă dosare cu nu mai puțin de 8 acte și să stea la cozi la inspectoratele generale de stat, cât si pe bone să lucreze legal.

Author: Andreea Albu vineri 29 aprilie 2022 , 14:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Familiile din România vor putea angaja bone în baza unui contract individual de muncă încheiat între bonă și părinte, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptată joi de Guvern.

Bonele vor lucra doar în baza unui contract de muncă

Ana Silvia Nicolai, părinte: "Cele mai mari probleme pe care le-am avut cu bonele au fost atunci când ne-au lăsat baltă de pe o zi pe alta, că ne-au furat din casă. În toți anii ăștia am vrut de multe ori să renunțăm la ideea de a ne lua bonă, dar nu aveam ce să facem..nu avea cine să stea cu copiii."

Soții Nicolai au avut ghinion în ceea ce privește găsirea unei bone de încredere. În 5 ani, acești părinți au schimbat peste 12 bone din cauza tuturor experiențelor negative.

Citeste si: Copila de cinci ani cu hepatită de cauză necunoscută va fi transferată vineri la Spitalul Fundeni: „Dacă se va lua decizia transplantării...”

"Când am fost plecați două zile, bona respectivă în care aveam foarte mare încredere, ne-a adus, și-a adus iubitul la noi în casă, o persoană străină pe care n-o cunoșteam și pe care am văzut-o pe

cameră că stătea lângă copilul nostru."

Citeste si: Loredana, tânăra care și-a ucis prietena la Mangalia, ar fi suferit un avort „S-ar putea întrezări motivul crimei” Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citeste si: Atacuri cibernetice asupra site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro şi o instituţie financiară. Acțiunea a fost revendicată de o grupare de hackeri pro-ruși

Statul a sarit în ajutorul părinților și a creat un cadru legal, care să ofere siguranță celor care își lasă copiii în grija altora.

Angajații sunt obligați să realizeze un dosar

Bonele vor lucra de acum înainte doar în baza unui contract individual de muncă, iar angajatorii sunt obligați să le realizeze un dosar care trebuie să conțină următoarele acte: contractul individual de muncă și actele adiționale, certificatul de calificare profesională de bonă, cazier judiciar, adeverință medicală, raport de evaluarea psihologică, adeverință de la DGASPC, declarații pe propria răspundere și certificat de integritate comportamentală.

Citeste si: Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2022: Urări creştine

Tiberiu Dobrică, reporter Kanal D: "Statistica oficială arată că în România erau înregistrate anul trecut doar 37 de contracte de muncă de bone și 78 de baby-sitteri oficiali, diferența fiind că primele sunt anagajate pe termen lung, iar celelalte vă supraveghează copiii doar câteva ore, cât sunteți plecați."

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în cazul decesului Laurei Roșca! DJ Lalla nu era singură pe plajă în momentul tragediei! Imaginile surprinse de camera video dau peste cap ancheta- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței- radioimpuls.ro

Citeste si: 170 de blocuri din Sectorul 1 nu au apă caldă din cauza unei avarii

O bonă cu mai puțin de doi ani de experiență câștigă aproximativ 2.000 de lei pe lună, pe când una cu peste douăzeci de ani de experiență profesională obține un salariu de aproximativ 5.000 de lei pe lună.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si