A fost condamnat la moarte pentru corupție și bigamie

Fostul şef al conglomeratului financiar China Huarong a fost condamnat marţi la pedeapsa capitală pentru "corupţie şi bigamie, potrivit agenției de presă Xinhua.

Author: Razvan Ilie marți 05 ianuarie 2021 , 14:47

condamnat la moarte
Fostul şef de corporaţie a făcut mărturisiri în ianuarie 2020, în imagini difuzate de televiziunea publică CCTV care au mai arătat între altele seifuri şi dulapuri pline cu teancuri de bancnote într-un apartament din Beijing
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Condamnat la moarte pentru corupție și bigamie

Bancherul chinez Lai Xiaomin a fost găsit vinovat de încasarea unor comisioane ilegale în valoare de 215 milioane de euro şi de tentativa de a obţine altele

în sumă de 13 milioane. Sumele au fost "extrem de mari, circumstanţele deosebit de grave şi intenţiile extrem de răuvoitoare", a explicat tribunalul din Tianjin, nordul Chinei.

Lai Xiaomin (58 de ani) a fost găsit vinovat şi de bigamie, stabilindu-se că "a trăit multă vreme cu alte femei", în afara căsătoriei, şi cu care a avut copii nelegitimi, potrivit Agerpres.

Citeste si: VIDEO -Teodosie, din nou deasupra legii. Prelatul a oficiat fără mască

Dulapuri pline de bani și lingouri de aur, la TV

Fostul şef de corporaţie a făcut mărturisiri în ianuarie 2020, în imagini difuzate de televiziunea publică CCTV care au mai arătat între altele seifuri şi dulapuri pline cu teancuri de bancnote într-un apartament din Beijing care i-ar fi aparţinut

lui Lai.

Imaginile au mai arătat şi maşini de lux şi lingouri de aur pe care Lai le-ar fi acceptat ca mită. Acesta a asigurat totuşi că nu a "îndrăznit" să cheltuiască nimic din banii respectivi.

Citeste si: Obligativitatea purtării măștii în exterior este legală sau nu?

China a lansat o vastă campanie anticorupţie în 2012, după instalarea preşedintelui Xi Jinping în fruntea Partidului Comunist Chinez, şi peste un milion şi jumătate de cadre de partid au fost sancţionate ulterior.

Asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului au denunţat practica "mărturisirilor televizate" din China, afirmând că în multe cazuri acestea sunt obţinute sub tortură sau şantaj.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si