A fost descoperită o nouă modalitate de transmitere a COVID-19

Centrul american pentru Controlul Bolilor - CDC - a publicat informații care arată că aparatele de aer condiționat ar putea contribui la distribuirea coronavirusului în aer.

Author: I.C. duminică 26 aprilie 2020 , 15:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Studiul, realizat în China, arată că trei familii s-au îmbolnăvit cu COVID-19, după ce s-au aflat la mese învecinate într-un local din Guangzhou. Persoana care le-a infectat a fost o femeie de 63 de ani, care a prezentat simptome specifice a doua zi.

Citeste si: Profesor israelian: Virusul dispare în 70 de zile

Patru persoane din familia femeii au fost infectate, urmate de alte cinci persoane care nu aveau legătură cu bătrâna. Singura legătură între cele cinci persoane și bătrâna a fost că aceștia au luat masa în aceeași zi, la aceeași oră, în localul respectiv.

Citeste si: Culiță Sterp și logodnica lui, fotografie de excepție împreună: „Faină”. Cât de bine le stă celor doi împreună- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Potrivit diagramei amplasării persoanelor în local, autorii studiului au constatat că cei nouă pacienți îmbolnăviți se aflau în bătaia aerului condiționat.

Citeste si: Coronavirus România. Alte 401 persoane au fost confirmate cu COVID-19

În prezent, se cercetează dacă o astfel de posibilitate, de infectare din cauza aerului condiționat, s-a repetat și în alte cazuri de contaminare cu COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si