A fost iadul pe pamant in Lupeni! Imagini tulburatoare de la misiunea de salvare a minerilor, captivi sub tone de pamant

Dupa ore in sir de cautari in subteran, salvatorii au reusit sa-i scoata la suprafata pe cei trei mineri ramasi captivi in galeria surpata din mina Lupeni. Pentru unul dintre ortaci nu s-a mai putut face, insa nimic, el a fost gasit mort iar ceilalti doi au fost raniti.

V.P., vineri 06 octombrie 2017 , 12:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

A fost iadul pe pamant in Lupeni.  Un tavan s-a prabusit intr-una dintre galerii si 3 mineri au ramas blocati in subteran. Totul s-a petrecut ieri dupa-amiaza  si abia dupa miezul noptii salvatorii  au reusit sa il poata scoata pe primul ranit.

Omul a fost adus la suprafata constient, insa leziunile suferite sunt atat de grave, incat medicii sunt acum foarte rezervati in privinta evolutiei starii sale de sanatate. In toiul noptii, el a fost adus la spitalul Floreasca, Din Capitala.

Cel de-al doilea ortac a fost  scos pe picioarele lui din subteran. Barbatul poate sa considere ca a avut o protectie divina:  malul de pamant care a cazut nu s-a pravalit peste el, ci i-a lasat spatiu suficient cat sa se miste in galerie si  sa poata sa comunice cu salvatorii .  El a fost scos dupa 13 ore si se pare ca s-a ales doar cu o rana superficial la picior si cu o sperietura sora cu moartea.

Munca salvatorilor a continuat .Misiunea lor a fost una foarte dificila .Cel de-al treilea miner ramas captiv in subteran nu le-a raspuns la niciun apel si le-a fost greu sa  dea de el.Din pacate, barbatul in varsta de 39 de ani nu  a mai fost gasit in viata.

Rudele minerilor  ramasi captivi in  subteran  dar si zeci de colegi si prieteni au asteptat cu sufletul la gura   fiecare semn de la salvatori.In momentul prabusirii tavanului din galerie,  11 oameni erau in interior. 8 dintre ei au reusit sa se salveze si  sa-si gaseasca drumul spre iesire, insa ceilalti trei au ramas la 400 de metri adnacime sub pamant . Pentru familiile lor, tensiunea a fost aproape de nesuportat.

Intre timp  minerul adus la spitalul de urgenta floreasca  din Capitala, a fost supus unei interventii chirurgicale, insa starea lui este extrem de grava.
 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si