O echipă de cercetare coordonată de Universitatea Wilmington din Carolina de Nord a descoperit modul în care au fost construite piramidele gigantice din Egipt.

Citește și: Ireal ce au aflat cercetătorii despre Cosmos! Asta schimbă tot ce știai până acum despre Calea Lactee

Savanții sunt convinși că acolo unde este doar deșert azi s-a aflat un braț al Nilului, pe care constructorii piramidelor își transportau pietrele masive.

Piramidele au fost construite de-a lungul unei văi străvechi, o ramură pierdută de multă vreme a râului Nil- care este acum ascunsă sub deșert.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Teoria mai veche a oamenilor de știință este acum confirmată de tehnologia de ultimă oră, potrivit BBC News.

Ce au descoperit savanții despre piramidele din Egipt

Arheologii au suspectat de mulți ani că egiptenii antici trebuie să fi folosit o cale navigabilă din apropiere pentru a transporta materiale grele precum blocurile de piatră necesare pentru construirea piramidelor-gigant.

Dar până acum, "nimeni nu era sigur de locația, forma, dimensiunea sau apropierea acestei mega-căi navigabile față de locul actual al piramidelor”, potrivit unui dintre autorii studiului, profesoara Eman Ghoneim.

egipt  Eman Ghoneim

Echipa de savanți condusă de prof. Eman Ghoneim

[Sursa foto: Facebook]

Brațul necunoscut al fluviului Nil, descoperit în premieră sub deșert

Într-un efort interdisciplinar, grupul de cercetători de pe mi multe continente a folosit imagini din satelit, hărți istorice, analize radar, anchete geofizice și carotare de sedimente (o tehnică folosită de arheologi pentru a recupera dovezi din probe) pentru a cartografia brațul râului.

Savanții cred că brațul Nilului a fost îngropat de o secetă majoră și furtuni de nisip cu mii de ani în urmă.

Echipa a reușit să "penetreze suprafața nisipului și să producă imagini cu caracteristici ascunse” folosind tehnologie radar de ultimă generație, se spune în studiul publicat în revista Nature

Printre aceste caracteristici se numără "râuri îngropate și structuri antice” care curge la poalele unde se află „majoritatea mare a piramidelor egiptene antice”, a mai spus profesoara Ghoneim.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si