Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, trage semnalul de alarmă: suntem la începutul valului 6 al pandemiei.
Citeste si: Un nou focar de COVID în judeţul Timiş. Trei pacienți testați pozitiv la Spitalul Județean Timișoara
“ Vorbim de un început de val 6. Din fericire, în România, cel puțin deocamdata, acest nou val care se bazează pe două subtulpini Omicron, BA4 si BA5, este mult mai redus decât în restul Europei.
Cele doua subtulpini sunt însă mult mai contagioase, și asta se vede și în rapiditatea cu care se extinde infecția. Sunt țări care se confruntă acum cu zeci de mii de cazuri pe zi", a declarat Oancea, potrivit publicației
Opinia Timisoarei.
Val de copii cu coronavirus, la Timișoara
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie din Timişoara a anunțat că 6 copii cu forme uşoare de COVID-19, dintre care trei sugari, au fost internaţi în ultimele 24 de ore în spital.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Copiii au vârste cuprinse între trei luni şi 10 ani, iar la internare au prezentat un sindrom febril acut.
Citeste si: Revine pandemia? Ministrul Sănătății a făcut anunțul: Când s-ar putea înregistra din nou 10.000 de cazuri COVID-19 pe zi?
"Deocamdată, nu avem pacienți internați în Terapie Intensivă, dar trebuie să fim pregătiți pentru ce e mai rău. Cuvântul de ordine ar trebui să fie, în această perioadă, prudența.
Asta nu înseamnă că trebuie să stăm în casă, să nu mergem în vacanțe, ci recomandarea noastră este să purtăm, în locurile aglomerate, masca de protecție, în mijloacele de transport, în magazine și, evident, în continuare să ne spălăm pe mâini, să ne dezinfectam după ce am intrat în contact cu suprafețe ce pot transmite virusuri”, a precizat prof. dr. Cristian Oancea.
Când a început creșterea de noi cazuri COVID-19
Medicii infecționiști din Timișoara spun că în ultimele zile a crescut și numărul pacientilor care se prezinta pentru evaluare in urma infectarii cu SARS-CoV 2.
Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro
Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro
Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro
“ Cresterea numarului de cazuri a inceput acum aproape o saptamana. De la unul – doi pacienti pe zi care se prezentau pentru evaluare in Ambulatoriu, ieri dupa-amiaza am avut 9 pacienti cu COVID-19. Din fericire, majoritatea au forme usoare de boala. Principalul simptom este febra, dar au fost persoane care au dezvoltat si o tuse usoara si chiar dureri musculare. Cele mai multe cazuri sunt din clustere familiale.
Practic, au luat virusul unul de la celalalt, in familie ”, a precizat dr. Ana Enoiu Vaduva, medic specialist boli infectioase – responsabil Centru de Evaluare Covid-19 Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.