A invins de doua ori cancerul, dar risca sa moara dupa ce chirurgul i-a uitat un obiect metalic in corp. Acuzatii grave la adresa rectorului UMF Iasi

Chirurgul Viorel Scripcariu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, a fost dat in judecata de o pacienta care il acuza de malpraxis si ii cere despagubiri. Femeia a supravietuit dupa ce a fost diagnosticata de doua cancere diferite, insa, spune ea, poate muri din cauza unui obiect metalic uitat in urma uneia dintre operatii.

A.S., marți 05 septembrie 2017 , 12:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Medicul Viorel Scripcariu a fost dat in judecata, alaturi de Institutul Regional de Oncologie (IRO), de o fosta pacienta a unitatii medicale si a doctorului. Luminita Moraru (49 de ani) cere celor doua parti suma de 510.000 de lei, 10.000 de lei reprezentand daune materiale si 500.000 de lei daune morale. Femeia spune ca este indreptatita sa primeasca aceasta suma dupa ce, in timpul unei operatii la colon, rectorul UMF i-ar fi uitat un corp strain in organism.

Acuzatiile pacientei sunt sustinute prin scrisori medicale asumate de medici din Bucuresti care ar atesta existenta unui obiect strain in corpul ei. Chinul medical al Luminitei Moraru a inceput in primavara anului 2013, atunci cand a fost diagnosticata cu cancer la san si a suferit o mastectomie. Peste cateva luni, Moraru merge din nou la IRO, unde este diagnosticata si cu cancer la colon.

„Tumora era foarte mare, nu incapea colonoscopul prin ea, si ar fi trebuit sa fie vazuta inca de cand fu¬sesem operata de cancer la san. Dar, atunci, nu s-au facut investigatiile co¬recte, asa ca tumora a crescut“, declara femeia. In toamna aceluiasi an, medicul Viorel Scripcariu o opereaza pe Luminita Moraru de cel de-al doilea cancer. Paccientei i se aplica o „rezectie anterioara foarte joasa de rect, cu excizie totala de mezorect“, dupa cum se mentioneaza in actiunea depusa la Judecatoria Iasi si inregistrata oficial pe 30 august 2017. Dupa operatie, femeia a trecut prin sase cure de chimioterapie.

"La finele tratamentului, intrucat s-a constatat o recidiva tumorala la nivelul anastomozei colo-rectale, reclamanta se interneaza din nou la Sectia Chirurgie Oncologica I a IRO, in perioada 10.11 – 22.11.2014, fiind supusa la data de 14.11.2014, de catre acelasi medic curant, unei a treia interventii chirurgicale (...), circumstante in care paratul prof. univ. dr. Scripcariu Viorel a omis sa extraga din corpul acesteia unul dintre obiectele metalice (parte) dintr-un camp operator ce s-a localizat ulterior la nivelul paraaortic stanga, intre muschiul psoas si polul inferior al rinichiului stang al reclamantei“, se arata in actiunea depusa la Judecatoria Iasi, scrie Adevarul.

Citeste mai multe AICI.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si