A murit călugărița franceză Andre, cea mai vârstnică persoană din lume

Cea mai vârstnică persoană din lume, potrivit listei World Supercentenarian Rankings a Grupului de Cercetare în Gerontologie, a trecut în neființă.

Author: Sorin Negru miercuri 18 ianuarie 2023 , 09:35

sora andre

A murit călugărița franceză Andre, cea mai vârstnică persoană din lume

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cea mai în vârstă persoană din lume, călugărița franceză Sora Andre, a murit la 118 ani, informează Sky News.

Lucile Randon s-a alăturat ordinului creștin la vârsta de 41 de ani și a activat până la 108 ani, când s-a retras.

Care este secretul longevității călugăriței din Franța

Cea mai în vârstă persoană din lume, călugărița franceză sora Andre, a murit la în vârstă de 118 ani. Casa de bătrâni la care se afla a confirmat știrea marți, după cum a informat agenția de presă Reuters.

Sora Andre a spus într-un interviu că „Numai Bunul Dumnezeu știe” secretul longevității ei. Femeia și-a petrecut aproape toată viața în rugăciune și post.

Citește și: Imagini incredibile în Chișinău! Mai mulți tineri și-au legat un prieten cu scoci de copac pentru a ajunge virali pe rețelele de socializare

Citeste si: Răsturnare neașteptată de situație în Casa iubirii! Larisa va dezvălui detalii uluitoare despre una dintre colegele sale! „Oricum ea este în situația josnică!” Aflați ce se va întâmpla, joi, 28 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

Vorbind în 2021, când și-a sărbătorit 117 ani de naștere, sora Andre a spus că a încântat-o viața „atât de mult”, pentru că „i-a întâlnit pe toți cei pe care i-a iubit.

Sora Andre a trecut prin două războaie și două pandemii

Născută cu numele Lucile Randon în 1904, cu un deceniu înainte de începerea Primului Război Mondial, ea a luat numele de sora Andre când s-a alăturat unui ordin caritabil catolic în 1944, cu un an înainte de sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ea a supraviețuit nu doar războaielor mondiale, dar și celor două crize globale de sănătate- gripa spaniolă în 1918 și, în ultimii ani, COVID-19.

Vorbind în timp ce și-a sărbătorit cea de-a 117-a aniversare în februarie 2021, în urma unei probleme de sănătate, sora Andre a spus că moartea nu o îngrijorează. „Nu, nu mi-a fost frică pentru că nu mi-a fost frică să mor”, a comentat ea.

Acea zi de naștere a fost marcată cu un tort și o rugăciune. „M-a încântat atât de mult. I-am întâlnit pe toți cei pe care i-am iubit și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi le-a dat. Îi mulțumesc lui Dumnezeu", a spus călugărița atunci.

Sora Andre a fost cea mai în vârstă persoană în viață din lume, conform listei World Supercentenarian Rankings List a Grupului de Cercetare în Gerontologie.

sora andre

Sora Andre: „Nu mi-a fost frică să mor”

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si