A murit Doina Cornea, fosta disidenta a regimului comunist
Actual

A murit Doina Cornea, fosta disidenta a regimului comunist

A.S.
4 mai 2018

Fosta disidenta a regimului comunist Doina Cornea, in varsta de 89 de ani, a incetat din viata. Leontin Iuhas, fiul Doinei Cornea, spune ca mama sa a plecat asa cum venit - in luna mai. intr-o declaratie transmisa News.ro, fiul Doinei Cornea afirma ca toti cei care au iubit-o pe mama sa sunt bineventi la funeralii, precizand ca "va fi o slujba de inviere, si nu o tribuna politica".

"Doina Cornea. Asa cum a venit a si plecat. in luna mai. Dupa o viata plina de incercari a pornit spre marea incercare. A pornit spre o lume mai buna, a pasit pe un taram lipsit de ura si rautati. Dumnezeu sa o tina aproape de El! Atunci cand voi sti voi anunta programul de inmormantare. Toti aceia care au iubit-o, si doar aceia, sunt bineveniti. Va fi o slujba de Inviere, si nu o tribuna politica", arata Leontin Iuhas, intr-o declaratie pentru News.ro.

Doina Cornea s-a nascut in 30 mai 1929 in Brasov. Ea a fost publicist, traducator, profesor.

in perioada regimului comunist, a difuzat numeroase texte si proteste prin radio "Europa Libera”, facand astfel cunoscuta opiniei publice internationale adevarata situatie din Romania.

Doina Cornea a fost asistent universitar la catedra de limba franceza a Facultatii de Filologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook