Economistul Ilie Șerbănescu, fost ministru al reformei în anii 1997-1998, în guvernul condus de Victor Ciorbea, a încetat din viață în urma unei lungi suferințe, la vârsta de 81 de ani.

Economistul Ilie Șerbănescu a murit la 81 de ani

Ilie Șerbănescu ar fi murit în cursul dimineții de luni, 10 aprilie, potrivit Adevarul.ro

Anunțul privind moartea lui Ilie Şerbănescu a fost făcut, luni, de mai mulţi oameni politici şi gazetari, printre care George Simion, Maria Grapini, Marius Ghilezan şi Ovidiu Zară.

Citește și: Întorsătură neașteaptată în jurul cazului din Dâmbovița! Femeia găsită fără viață ar putea fi din Bucureşti

UPDATE. Premierul României, Marcel Ciolacu, a publicat un mesaj de condoleanțe după anunțul dispariției lui Ilie Șerbănescu:

"Ilie Șerbănescu a fost unul dintre cei mai apreciați și valoroși economiști români, un adevărat om de stat, un om cu o viziune, care și-a dorit întotdeauna ceea ce a fost mai bine pentru țară. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris prim-ministrul României.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Și George Simion, liderul partidului AUR, a postat un mesaj după aflarea morții lui Ilie Șerbănescu:

„România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie. Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la biserica Cașin. Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa”, a

scris George Simion.

Cine a fost Ilie Șerbănescu

Ilie Șerbănescu s-a născut la 20 iulie 1942, în București. A absolvit Academia de Studii Economice din București. A devenit doctor în economie, încă din 1978.

Analistul economic a fost ministru al Reformei în cabinetul Ciorbea remaniat (5 dec. 1997-17 apr. 1998).

Ilie Șerbănescu a fost autor al volumelor „Corporațiile transnaționale” (1978), „Terra portret în alb-negru” (1980), „Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „Manifestul partidului imobilist” (1996), „România, o colonie la marginea Europei” (2016), dar a scris și sute de articole și studii asupra reformei postdecembriste din România.

Economistul Ilie Șerbănescu a murit la 81 de ani

Economistul Ilie Șerbănescu a murit la 81 de ani

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: "Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă cu bestialitate de iubitul ei- radioimpuls.ro

Ilie Șerbănescu a fost unul dintre economiștii care au urmărit de-a lungul timpului activitatea companiilor multinaționale în raport cu Guvernul României.

Într-un interviu acordat unui post TV anul trecut, Ilie Șerbănescu a criticat nivelul redus al impozitelor pe care multinaționalele le plătesc în România.

"Vina aparține integral gazdei. În cazul de față, al Guvernului României. Dacă se constată că este vorba despre o politică și nu de o situație specială, care poate să existe, dar dacă această situație aparent specială se perpetuează pe ani de zile, înseamnă că e vorba despre o politică, deci acea companie nu este binevenită pe teritoriul României. Punct, clar. Îi pui în vedere: ori plătești, ori pleci. Îi retragi autorizația de funcționare”, a declarat Ilie Șerbănescu.

Ilie Șerbanescu a murit la 81 de ani

Ilie Șerbanescu a murit la 81 de ani

[Sursa foto: Captură YouTube]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si