A murit! Era scriitoare şi profesor de renume a Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării

Universitarul Sabina Fînaru, scriitoare şi profesor de renume al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), s-a stins din viaţă miercuri dimineaţă, 4 septembrie, la vârsta de 59 de ani.

joi 05 septembrie 2019 , 14:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Trupul femeii este depus la capela nouă a Bisericii Catolice, înmormântarea fiind programată pentru sâmbătă, 7 septembrie, ora 11.00, conform monitorulsv.ro.

„A fost un profesor desăvârşit, o colegă deosebită. O deplângem cu toţii, a plecat mult prea devreme şi mai avea atât de multe de spus, atâtea lucruri de făcut, avea două cărţi în curs de publicare şi multe proiecte. Dumnezeu să o aibă în pază”, a transmis colectivul FLSC.

Citeste si: Dăncilă: Iohannis are o obsesie a blocajelor. Singura preocupare a candidatului Iohannis este să critice Guvernul. Nu statul trebuoe resetat, ci preşedintele trebuie resetat

Sabina Fînaru s-a născut în toamna lui 1959, la Suceava, urmând Facultatea de Filologie a Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi, instituţie în cadrul căreia, în 1998, şi-a susţinut şi lucrarea de doctorat în domeniul Filologie.

Activitatea profesională a început-o ca profesor la Şcoala Generală Nr. 10 Suceava (1982-1990), la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, fiind încadrată din 1992.

Activitatea sa ştiinţifică este una deosebit de vastă, cu zeci de volume publicate în ţară şi în străinătate, dar şi articole în reviste de specialitate.

Citeste si: Informații surprinzătoare despre Alexandru Cumpănașu: fără facultate, a predat la Colegiul MAI

A fost membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala

Iaşi, din 2005, preşedintă a Societăţii Filologice din Bucovina, din 2014, membru fondator al Centrului de Cercetări „Inter Litteras”, de la USV, din 2005, membru executiv al Indo-Romanian Cultural Association, Universitatea din Delhi, India, din 2001, membru fondator al Fundaţiei pentru Cultură şi Ştiinţă „Ştefan Lupaşcu”, filiala Suceava, din 1998, etc.

 

Citeste si: Mașină de poliție lovită în plin în trafic


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Surpriza de proportii AZI, la Survivor Romania 2021. Noi concurenti intra in competitie... Surpriza de proportii AZI, la Survivor Romania 2021. Noi concurenti intra in competitie alaturi de Faimosi si Razboinci. Cine sunt acestia?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si