Fostul superstar al fotbalului american O.J. Simpson a fost în centrul unui caz extrem de mediatizat în America, fiind vorba de un proces pentru o dublă crimă, în 1995.

Citește și: Care este cauza morții lui Akebono, mare campion la sumo? Luptătorul de origine americană s-a stins din viață la 54 de ani

Ulterior, O.J. Simpson a fost achitat de acuzațiile aduse. Fostul sportiv a murit de cancer la vârsta de 76 de ani, după cum a anunţat joi familia sa, potrivit Mirror.co.uk. 

O.J. Simpson a murit la 76 de ani

O.J. Simpson a murit la vârsta de 76 de ani

[Sursa foto: Profimedia]

O.J. Simpson a murit pe data de 10 aprilie 2024

Familia fostului sportiv a transmis: "Pe 10 aprilie, tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a murit în urma luptei sale cu cancerul. Era înconjurat de copiii şi nepoţii săi".

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Fostul star din NFL, care a avut apoi o carieră în cinema, a fost găsit nevinovat de uciderea, în 1995, a fostei sale soţii şi a unui prieten al acesteia la Los Angeles, după "procesul secolului", care a fost foarte mediatizat şi a avut o mare încărcătură din punct de vedere rasial.

Citește și: Doliu în sportul românesc! Un fost jucător de la Dinamo a încetat din viață: ”A suferit un atac cerebral”

Dezbaterile au captivat ţara, iar verdictul de exonerare a lui O.J. Simpson stârneşte în continuare controverse, după aproape 30 de ani.

O.J. Simpson a murit pe data de 10 aprilie 2024

O.J. Simpson a murit pe data de 10 aprilie 2024

[Sursa foto: freepik.com]

O.J. Simpson se lupta cu cancerul de prostată, situație făcută publică la începutul acestui an. În februarie, sportivul a infirmat rapoartele de presă care spuneau că ar fi internat.

„Hei oameni de pe X, azil? Azil, ce azil? Nu, nu sunt în niciun ospiciu. Nu știu cine a spus asta. Bănuiesc că este ca și cum Donald [Trump] spune: „Nu poți avea încredere în mass-media”, a scris atunci OJ Simpson.

Procesul care a împărțit America în două tabere

În anul 1994, O.J. Simpson a fost acuzat că și-a ucis fosta soție Nicole Brown Simpson și pe prietenul ei, Ron Goldman, după ce aceștia au fost găsiți înjunghiați până la moarte în fața casei ei din Los Angeles.

Simpson a pledat nevinovat și a fost achitat, după un proces extrem de mediatizat, numit „procesul secolului”, care a durat aproape un an.

Un proces civil din partea familiilor victimelor l-a găsit responsabil pentru moarte din culpă și agresiune, obligându-l să plătească despăgubiri de 33,5 milioane de dolari. 

oj simpson a murit

OJ Simpson a murit

[Sursa foto: freepik.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si