A murit Pete Shelley, solistul unei cunoscute trupe punk

Pete Shelley, solistul şi compozitorul trupei Buzzcocks, nume major al scenei punk rock britanice, a murit în Estonia, la vârsta de 63 de ani, a anunţat grupul, pe Facebook

E. V., vineri 07 decembrie 2018 , 16:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Grupul Buzzcocks, formată în Manchester în 1976, a revoluţionat scena engleză la mijlocul anilor 1970, alături de Sex Pistols sau The Clash, cu titluri precum Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldn't've) în 1978, Orgasm Addict şi What Do I Get. A contribuit la New Wave, aliind energia punk cu linii mai melodice. "Cu mare tristeţe, confirmăm moartea lui Pete", joi, a scris grupul, pe Facebook.

Shelley a murit în urma unei crize cardiace în locuinţa sa din Estonia, unde trăia cu soţia sa. Basistul Red Hot Chili Peppers, Flea, i-a adus un omagiu lui Shelley, subliniind că "Why Can't I Touch It" este "unul dintre melodiile mele rock preferate din toate timpurile. Absolut incredibil".

Shelley s-a născut la Leigh, în nord-vestul Angliei, în 1955, şi a format grupul după ce s-a întâlnit cu Howard Devoto la universitate, în 1975.

Te-ar putea interesa si