Profesorul Robert D. Reisz era considerat un intelectual de primă mână. S-a numărat dintoteauna printre cei mai apreciați profesori universitari dar și oameni de cultură din Timișoara.

Robert Reisz a început să se simtă rău în timp ce practica unul din hobby-urile sale preferate, baschetul.

Recent, pe 31 ianuarie, Reisz participase la lansarea celui mai nou volum semnat de Vasile Ernu, „Izbăviții”, de la Librăria „La Două Bufnițe”.

Reisz a fost profesor la departamentul de științe politice din cadrul Universității de Vest din Timișoara și decan al Facultății de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării.

Citeste si: Lumea sportului, în stare de șoc: Copilul-vedetă a murit la doar 15 ani

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

De-a lungul carierei sale, Reisz a fost preocupat de politicile învățământului superior și a publicat mai multe cărți și articole despre politicile educaționale, migrație dar și alte teme.

Citeste si: Doliu în învățământul românesc: Un mare profesor a murit

Prof. Reisz a fost și președintele secțiunii de sociologia educației din cadrul Societății Sociologilor din România. În timpul carierei a lucrat ca și cercetător la International Center for Higher Education and Research (INCHER) Kassel, Germania, la Hungarian Institute for Education Research (HIER), Budapesta, la Institute for Higher Education Research (HoF), Wittenberg, Germania și a fost bursier al Colegiului Noua Europă (NEC), București și al Collegium Helveticum din Zürich.

Citeste si: Doliu în România! Un cunoscut primar a murit la 55 de ani! Suferea de o boală gravă

Profesorul a publicat nouă cărți, 45 de articole în reviste cu referenți și 30 de capitole de cărți.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si