A nascut un copil mort dupa ce medicii din Negresti-Oas au lasat-o sa zaca o noapte intreaga in dureri cumplite! Motivul pentru care au refuzat sa ii faca cezariana este strigator la cer

O gravida in 9 luni a adus pe lume un copil mort dupa ce medicii din Negresti-Oas au lasat-o sa zaca o noapte intreaga, in dureri cumplite, in loc sa-i faca cezariana. Motivul este halucinant : anestezistul nu are program si pe timpul noptii. Ca urmare, tanara de 24 de ani a fost trimisa cu o ambulanta la Satu Mare, dar pentru prunc a fost prea tarziu.

Author: V.P. Webeditor: A.C. marți 10 octombrie 2017 , 18:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Referitor la stirea  transmisa de postul Kanal D in data de 10.10.2017  cu titlul:
“A nascut un copil mort dupa ce medicii din Negresti-Oas au lasat-o sa zaca o noapte intreaga in dureri cumplite! Motivul pentru care au refuzat sa ii faca cezariana este strigator la cer “ Conducerea Spitalului Orasenesc Negresti Oas, face urmatoarele precizari:

-pacienta V.S.R a fost internata in cadrul sectiei obstretica ginecologie in data de 04.10.2017 ora 2155, diagnosticul de internare fiind: “sarcina in 39 saptamani in evolutie, fat viu unic, contractii uterine dureroase “;
- medicul specialist obst. ginecologie dr.Murgea Alexandru, in evidenta caruia era pacienta a fost chemat de la domiciliu de catre pacienta, acesta ajungand la spital in jurul orei 22;
-dupa internare i s-a administrat antispastice, in urma administrarii tratamentului contractile  au incetat;
- a doua zi, in data de 5.10.2017 ora 10  pacientei  i s-a recoltat sange pentru analize de laborator  si  au fost monitorizate bataile cardiace ale fatului. Bataile fatului in cursul zilei, precum si analizele pacientei se incadrau in limitele normale conform inregistrarilor existente in foaia de observatie;
- in urma consultului pacientei din data de 5.10  s-a constatat ca gravida nu se afla in travaliu;
-in cursul zilei de 5 octombrie pacientei i s-a  administrat doar vitamine intrucat pacienta nu a mai prezentat contractii;
-tot in  5.10.2017  in jurul orei 22, dr.Murgea Alexandru a venit la spital  din proprie initiativa pentru a reevalua starea pacientei, ocazie cu care s-a constat ca pacienta nu prezenta modificari fata de starea precedenta, deci pacienta nu era in travaliu, acuzand doar usoare dureri abdominale; Indicatia medicului  a fost ca in caz de mentinere a durerilor sa i se administreze antispastice;
- in jurul orei 2310, dr.Murgea Alexandru a fost sunat si chemat la spital de catre asistenta de serviciu, fiind informat ca pacienta a intrat in travaliu, i s-au rupt membranele, pacienta acuzand contractii uterine intense si varsaturi;
- pana la sosirea medicului la spital, asistenta de serviciu a monitorizat bataile cardiace ale fatului. La sosirea medicului la spital, acesta a constatat ca bataile cardiace fetale erau oscilante, motiv pentru care in conformitate cu protocolul medical, pacientei i s-a administrat  vitamine si oxigen, cu recomandarea de decubit lateral stang;
-la ora 2340, tinand cont ca starea pacientei si a fatului nu s-au imbunatatit, dr.Murgea Alexandru a luat decizia de a transfera pacienta la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, intrucat la nivelul spitalului Negresti Oas nu putea fi asigurata interventia chirurgicala care se impunea, respectiv efectuarea  operatiei de cezariana.
Mentionam ca  Spitalul Orasenesc Negresti Oas, are angajati cu norma intreaga, 2 medici in specialitatea anaestezie terapie intensiva (ATI), care asigura serviciile medicale de specialitate in cadrul programului normal de lucru, spitalul neavand linie de  garda in specialitatea ATI, care de altfel este specifica spitalelor de urgenta si nu spitalelor orasenesti.
Consideram ca dr.Murgea Alexandru  a actionat conform legislatiei in vigoare  si in limitele de competenta a sectiei obstretrica ginecologie  (categoria  I A conform Ordinului Ministrului Sanatatii nr.1881/2006 privind ierarhizarea unitatilor spitalicesti, sectiilor, compartimentelor de obstetrica ginecologie si neonatologie) si a Spitalului Orasenesc Negresti Oas.
Referitor la afirmatia din stirea postului tv,  Kanal D; “La spitalul din Negresti-Oas nimeni n-a vrut sa ne ofere un punct de vedere….” , mentionam ca in minutul 2.12 din  inregistrarea video  difuzata se poate observa cand managerul spitalului discuta cu reporterul televiziunii Kanal D. In discutia avuta, in ziua de 09.10.2017 in jurul orei 1615 managerul spitalului a solicitat reporterului sa transmita  toate intrebarile pe adresa de e-mail a spitalului, urmand ca acesta sa primeasca un raspuns a doua zi .Precizam ca aceste intrebari nu  au mai fost adresate, stirea fiind prezentata  fara punctul de vedere a spitalului, fiind difuzata doar o inregistrare telefonica cu dr.Murgea Alexandru, acesta nefiind informat ca este inregistrat.
Intelegem situatia grea prin care trece pacienta V.S.R. si familia acesteia, şi ii asigurăm de toată compasiunea noastră.
 

Iancu Vasiu, tatal bebelusului decedat: Fetita a fost in regula, nici bolnava nici nimic. Numai din cauza doctorului.

Antonela Vasiuc, bunica bebelusului decedat:Toti se mira de ce un copil la 3,6 kg, la 52 de centimetri, fara niciun defect exterior, cineva il lasa sa moara. Era un copil mare, frumos, normal. Daca luau masurile de rigoare, il aveam acum.

Roxana, o tanara de 24 de ani trebuia sa aduca pe lume  o fetita frumoasa si sanatoasa pe nume Sofia. Miercurea trecuta, in apropiere de termen, femeia a inceput sa aiba dureri ingrozitoare in zona pantecelor si a crezut ca intra in travaliu. S-a dus la maternitatea din Negresti Oas, la medicul ginecolog care a monitorizat-o pe toata durata sarcinii si care a asigurat-o ca totul e in regula. Dupa doua nopti in care i s-a facut doar o injectie, durerile  s-au intensificat, iar mama Roxanei a luat atitudine.

- De doua ori l am intrebat: sigur nu e nicio problema? Facem cezariana daca e necesar. Nu e necesar, travaliul nu a inceput. Noi vrem sa nasca natural, dar daca nu poate, ii faceti cezariana? Sigur, nicio problema, maine dimineata ii facem eco si vedem cum e

Doar ca Roxana si fetita ei nenascuta n-au mai rezistat pana a doua zi. In miez de noapte, rudele au aflat ca starea tinerei s-a agravat si ca  va fi trimisa cu ambulanta la spitalul din Satu mare.

- Medicul mi-a spus: mama, ia-ti copilul daca nu vrei sa moara, sau vrei sa se nasca un copil mort? Asta mi a spus medicul nervos, cand l-am intrebat de ce nu ii face cezariana aici.Si la un moment dat zice" NU AVEM ANESTEZIST"

Pe drum spre spitalul din Satu Mare, insa, copilul  a murit in pantecele mamei.

Ioan Demian-purtator cuvant spital judetean Satu Mare: In momentul prezentarii la unitatea noastra, nu se percepeau bataile cordului fetal, se presupune ca fatul era deja decedat.

La spitalul din Negresti-Oas nimeni n-a vrut sa ne ofere un punct de vedere. Contactat telefonic, medicul pe care familia il considera vinovat pentru moartea bebelusului a recunoscut ca anestezistii lucreaza in garzi, doar pe timpul zilei.

Medic ginecolog: Spitalul din Negresti nu are medic anestezist dupa masa si noaptea. Nu sunt garzi de medic anestezist si nu se poate opera. Dansul nu poate veni daca e nevoie? Nu, medicii anestezisti stau in Satu Mare, amandoi. Pai si daca pacientul are nevoie urgenta? Se cheama ambulanta si se duce la Spitalul de Urgenta din Satu Mare.  

Rudele acuza, in plus, ca atitudinea medicului a fost una aroganta si sfidatoare- comportament de care a dat dovada si in discutia cu reporterul Kanal D.

Medic ginecolog: -Puteti sa veniti la spitalul din Negresti? Noi suntem aici, in fata. -Nu, azi am terminat programul. Maine vin. Si acum de ce nu se poate, de ce nu ne puteti da cateva informatii? Pentru ca sunt in timpul meu liber, de-aia nu se poate.

Rudele indurerate si-au angajat un avocat si astazi au depus plangere atat  la politie, cat si la colegiul medicilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si