A otravit 6000 de oameni cu gaz neurotoxic la Tokyo si a fost condamnat la moarte! Afla totul despre Ahoko Asahara

Shoko Asahara, liderul sectei Aum, a fost spanzurat vineri, in urma condamnarii la moarte pe care a primit-o dupa ce a organizat atacul cu gaz sarin la metroul din Tokyo in 1995.

Webeditor: C.I.P. Author: L. S. vineri 06 iulie 2018 , 10:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Asahara (Chizuo Matsumoto), a fost primul executat dintr-o serie de 13 atentatori condamnati la spanzuratoare pentru atacurile soldate cu 13 morti si cu peste 6000 de victime afectate de gazul neurotoxic, informeaza Kyodo, citand surse confidentiale. Presa japoneza citata de AFP afirma ca au mai fost executati inca sase membri ai Aum.

Secta Aum Shinri Kyo (Adevarul Suprem Aum), a aparut in 1987 si propovaduia o religie apocaliptica. Avea 10.000 de adepti in Japonia si in strainatate, printre care si tineri foarte inteligenti, absolventi ale unor universitati de elita. Discipolii lui Asahara au comis o serie de crime, inclusiv atentatele simultane cu gaz sarin, arma chimica dezvoltata initial de nazisti. In total, ei au ucis 27 de oameni si au produs 6000 de victime, oameni otraviti cu gazul neurotoxic. Aum a folosit prima oara gaz sarin in 1994, in orasul Matsumoto, cand au murit opt oameni si au fost afectati cateva sute.

Unii activisti si una din fiicele lui Asahara au cerut sa nu fie executat, ci tratat ca bolnav mintal si fizic, dar solicitarile in acest sens au fost respinse atat de instante, cat si de centrul penitenciar din Tokyo.
Liderul Aum a fost arestat in 1995, la doua luni dupa atentatul din metroul din Tokyo, iar procesul sau a inceput in aprilie 1996. El a fost condamnat la moarte in 2004, iar ultimul dintre cei care il considerau guru si i-au fost complici a primit pedeapsa cu inchisoarea pe viata abia in ianuarie anul acesta, cand pe alti 12 sectanti ii astepta deja spanzuratoarea.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si