"Carul cu boi, boi cu carul. Exact asa este si consiliul local, majoritar PSD, Vrancea curata."

De la asemenea postari a inceput razboiul dintre Cosmin Birsan si primarul din Odobesti. Primul, cetatean suparat pe edil si activitatea sa, al doilea suparat ca este mustruluit virtual.

"Asa se sifoneaza banii cetatenilor orasului Odobesti, judetul Vrancea. Firme apropiate domnului primar… in sfarsit."

Dar, precum picatura chinezeasca, fiecare postare mai infigea un cutit in orgoliul edilului.



Daniel Nicolas, primar Odobesti: "Am crezut initial ca sunt doar activitati de campanie electorala, nu am luat in considerare aceste lucruri si nu m-am opus in niciun fel postarii unor astfel de articole."

Doar ca, de la replici acide si postari virtuale, lupta s-a mutat in realitate. Adica la politie si in instanta.

Daniel Nicolas- primar Odobesti: "Am considerat ca primaria orasului Odobesti este nevoita sa ia atitudine, pentru ca, prin aceste postari, s-au adus grave prejudicii de imagine institutiei pe care o conduc."

Si, uite-asa, politistii din Odobesti au cercetat, anchetat si stabilit: protestatarul de pe Facebook trebuie amendat.

Zorel Burlan, pdc IPJ Vrancea: "In urma verificarilor persoana a fost identificata, iar impotriva sa a fost luata masura sanctionarii contraventionale, conform articolului 2.1 din legea 61/1991 republicata."

Ei bine, da, omul este primul din Romania care primeste amenda pentru postarile de pe Facebook. Agentii de politie n-au stat prea mult pe ganduri si i-au aplicat o sanctiune deloc modesta: 600 de lei.


Cosmin Birsan, cetateanul amendat: "Libera exprimare, care lipseste, o sa lipseasca cu desavarsire, daca se creeaza un precedent de genul asta. Am criticat in momentul in care am apelat la institutiile statului, iar ei s-au razbunat printr-o amenda."

"O data ce nu a scris ora si locul unde am gresit acest proces verbal este nul. Este o amenda pe care mai bine si-o dadea singur."


Sanctiunea-premiera pentru tara noastra a impartit in doua si retelele de socializare. Unii ii iau apararea barbatului, altii autoritatilor. Totusi, o decizie recenta a Curtii Constitutionale arata ca pagina personala a unui utilizator de Facebook nu mai este spatiu privat, ci unul public. Cu alte cuvinte, orice injuratura virtuala ar putea fi tratata precum una din viata reala, drept urmare ar putea fi sanctionata. Exact cum s-a intamplat la Odobesti.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si