A trecut mai bine de o luna si barbatul surprins de avalansa in Muntii Calimani n-a fost gasit! Salvamontistii il cauta de zor FOTO
Actual

A trecut mai bine de o luna si barbatul surprins de avalansa in Muntii Calimani n-a fost gasit! Salvamontistii il cauta de zor FOTO

G.G.
11 ian 2018

Trei salvamontisti au fost surprinsi de avalansa, in muntii Calimani, in apropiere de Varful Pietrosu, judetul Suceava chiar pe 1 decembrie 2017. Doi au fost gasiti, unul - inca nu.

Trei salvamontisti, doi barbati si o femeie, au urcat, pe 1 decembrie, pe Varful Pietrosu, pentru a arbora tricolorul. La coborarea din Muntii Calimani, acestia au fost surprinsi de avalansa.

Unul din ei, Lucian, a avut noroc si a fost gasit repede de salvamontisti dupa ce le-a dat coordonatele exacte unde se afla, cele aratate de ceasul performant pe care-l avea la mana. Femeia, Nathy Josse, a fost gasita la scurt timp, iar dupa aproximativ o ora de resuscitari, ea a fost declarata moarta. Cel de-al treilea barbat, Sorin Liviu Pandelea, inca n-a fost gasit.

Citeste si: Salvamontistii au stabilit care au fost cauzele producerii avalansei din Muntii Calimani

Citeste si: La sediul salvamontistilor care au fost prinsi de avalansa in Calimani, sucevenii au facut un mic altar! Oamenii au aprins zeci de lumanari

Salvamontistii si-au dat tot interesul sa-l gaseasca, insa vremea rea, cu ninsori abundente si riscul unor noi avalanse nu le-a permis sa caute atat de mult cum si-ar fi dorit. De la tragedie si pana astazi, acestia au organizat mai multe cautari, dar in zadar.

Chiar la inceputul acestui an, cativa oameni au plecat din nou in cautarea trupului lui Sorin Liviu Pandelea. Din pacate n-au reusit sa-l gaseasca, dupa cum anunta salvamontii de la Vatra Dornei.

“4 ianuarie 2018
Actiune in derulare a salvamontistilor si voluntarilor din Vatra Dornei de cautare a lui Sorin Pandelea disparut in avalansa din Calimani - 1 decembrie 2017.
Actiunea are caracter neinstitutional.

UPDATE: 18: 50
Din pacate, inca o zi fara rezultate.
Vom continua”,
se arata pe pagina de socializare a celor de la Salvamont Vatra Dornei.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook