Absolvent al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", sofer de taxi in Londra. Seful Politiei Barlad, retinut pentru abuz in serviciu, l-a ajutat pe ofiter "sa plece" din sistem

Ofiterul Mihai Cucu, absolvent al Academiei de Politie ”Alexandru Ioan Cuza”, promoţia 2005 si unul dintre cei mai valoroşi poliţişti vasluieni, din generaţia tânără, a demisionat din politie dupa sase ani de activitate, scarbit de sistem si de tot ceea ce ii facusera superiorii. În prezent, Mihai Cucu este şofer de taxi în Londra, unde câştigă în două luni, cât într-un an, ca ofiţer în România.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe miercuri 07 septembrie 2016 , 10:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mihai Cucu povesteşte pentru ziarul  "Adevărul" despre dezamăgirile şi abuzurile care l-au determinat să părăsească Poliţia Română, despre curajul de a-şi demasca şeful, despre nepotismele şi protejaţii din Poliţie, dar şi despre cum a fost pus la zid de superiorii care îl protejau pe şeful Poliţiei Bârlad.
În aprilie 2007, trei ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui şi Biroului de Investigare a Fraudelor Bârlad, o verificare la o societate din Bârlad, care administra o sală de jocuri, ce aparţine omului de afaceri Ciprian Feraru, potrivit unui
plan de acţiune aprobat de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.   Mihai Cucu povesteşte că au fost persiflaţi de afacerist, care le-a declarat că are toate licenţele pentru programele şi jocurile instalate şi care sunt puse la dispoziţia clienţilor pentru a fi închiriate, dar că, la momentul controlului acestea se găseau la domiciliul său. Având în vedere acest aspect, poliţiştii l-auinvitat pe Feraru Ciprian să se prezinte la Poliţia Municipiului Bârlad, pentru a prezenta organelor de poliţie licenţele în cauză.
”Am fost surprins că, în aceeaşi zi, după efectuarea verificării sus amintite, deşi era liber după serviciu AOS de noapte, scms. Budacu Puiu m-a interpelat undeva în faţa fostului sediu al BRD – Bârlad, vis-à-vis de sediul Poliţiei Municipiului Bârlad şi mi-a spus că are un prieten foarte bun căruia i-am efectuat o verificare şi că acesta se numeşte Feraru Ciprian şi că acest tip ar avea toate licenţele pentru programele şi jocurile instalate pe calculatoarele de la sala sa de internet deoarece chiar el l-a verificat cu altă ocazie.
De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că Feraru Ciprian este bun prieten şi cu domnul Chelaru Vasile, şeful Poliţiei Municipiului Bârlad”, povesteşte Mihai Cucu. A doua zi, afaceristul s-a prezentat la Poliţia Bârlad, unde i s-a comunicat că urmează să fie sancţionat conform O.G. nr. 25/ 2006 întrucât licenţele trebuiau să se afle, potrivit legii la punctul de lucru al societăţii sale şi nu la domiciliul său.
”Domnul Chelaru Vasile mi-a spus că Feraru Ciprian este un bun prieten al său.
Domnul comisar a ţinut să precizeze că, înainte să vină la mine în birou, domnul Feraru Ciprian a trecut pe la el şi că el l-a întrebat dacă doreşte să vorbească cu ofiţerul la care trebuie să se prezinte în prealabil, dar domnul Feraru Ciprian ar fi spus că nu sunt nici un fel de probleme şi nu este nevoie. Domnul Chelaru Vasile a ţinut să precizeze că nu mă învaţă dumnealui cum să aplic sancţiunile contravenţionale, dar că în cazul domnului Feraru aş fi putut să dau un avertisment şi mi-a sugerat că, dacă vreau
sau o schimb în avertisment. Eu i-am spus domnului comisar că eu consider că sancţiunea este corect aplicată şi că rămâne neschimbată. Văzând această atitudine fermă din partea mea, domnul Chelaru Vasile a ţinut să precizeze că noi, poliţiştii, nu ar trebui să aplicăm sancţiuni contravenţionale ca lucrătorii din cadrul Gărzii Financiare”, îşi aminteşte Mihai Cucu.
Intrat în dizgraţia superiorilor, poliţistul Mihai Cucu a părăsit Poliţia Bârlad în anul 2007, fiind mutat la Serviciul Economic din cadrul IPJ Vaslui.
 ”Am ajuns la Vaslui la solicitarea expresa a fostului şef de Serviciu Economic din cadrul IPJ Vaslui, Marin Gardea, pensionat acum. Un om caruia nu aş avea să îi reproşez nimic altceva decat comunicarea uşor deficitară cu oamenii din subordine. Dar ne considera pe toţi ca pe copiii lui Şi ne-ar fi aparat pe oricare impotriva oricarui abuz cu toata priceperea lui şi experienta pe care o avea, în limitele legale. Poate că dacă la vremea respectiva Chelaru ar fi fost pedepsit nu s-ar fi escaladat pâna la episodul Rutiera, un derapaj total al politiei vasluiene”, a completat fostul ofiţer, Mihai Cucu.   În 2011, pe fondul tăierilor salariale a bugetarilor, dar şi scârbit de ”un sistem putred”, a părăsit Poliţia Română.
Şeful Poliţiei Bârlad este in prezent retinut. Vasile Chelaru este acuzat de abuz în serviciu, instigare la fals şi instigare la delapidare. ”Nu mă încantă cu nimic faptul ca li se intamplă ceva rau. Dar simt, în sfarşit, ca răul făcut, mai devreme sau mai tarziu, se plăteşte”, a concluzionat fostul poliţist vasluian.

Mihai Cucu povesteşte pentru ziarul "Adevărul" despre dezamăgirile şi abuzurile care l-au determinat să părăsească Poliţia Română, despre curajul de a-şi demasca şeful, despre nepotismele şi protejaţii din Poliţie, dar şi despre cum a fost pus la zid de superiorii care îl protejau pe şeful Poliţiei Bârlad.

În aprilie 2007, trei ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui şi Biroului de Investigare a Fraudelor Bârlad, o verificare la o societate din Bârlad, care administra o sală de jocuri, ce aparţine omului de afaceri Ciprian Feraru, potrivit unui plan de acţiune aprobat de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. Mihai Cucu povesteşte că au fost persiflaţi de afacerist, care le-a declarat că are toate licenţele pentru programele şi jocurile instalate şi care sunt puse la dispoziţia clienţilor pentru a fi închiriate, dar că, la momentul controlului acestea se găseau la domiciliul său. Având în vedere acest aspect, poliţiştii l-auinvitat pe Feraru Ciprian să se prezinte la Poliţia Municipiului Bârlad, pentru a prezenta organelor de poliţie licenţele în cauză.  
”Am fost surprins că, în aceeaşi zi, după efectuarea verificării sus amintite, deşi era liber după serviciu AOS de noapte, scms. Budacu Puiu m-a interpelat undeva în faţa fostului sediu al BRD – Bârlad, vis-à-vis de sediul Poliţiei Municipiului Bârlad şi mi-a spus că are un prieten foarte bun căruia i-am efectuat o verificare şi că acesta se numeşte Feraru Ciprian şi că acest tip ar avea toate licenţele pentru programele şi jocurile instalate pe calculatoarele de la sala sa de internet deoarece chiar el l-a verificat cu altă ocazie. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că Feraru Ciprian este bun prieten şi cu domnul Chelaru Vasile, şeful Poliţiei Municipiului Bârlad”, povesteşte Mihai Cucu. A doua zi, afaceristul s-a prezentat la Poliţia Bârlad, unde i s-a comunicat că urmează să fie sancţionat conform O.G. nr. 25/ 2006 întrucât licenţele trebuiau să se afle, potrivit legii la punctul de lucru al societăţii sale şi nu la domiciliul său .”Domnul Chelaru Vasile mi-a spus că Feraru Ciprian este un bun prieten al său. Domnul comisar a ţinut să precizeze că, înainte să vină la mine în birou, domnul Feraru Ciprian a trecut pe la el şi că el l-a întrebat dacă doreşte să vorbească cu ofiţerul la care trebuie să se prezinte în prealabil, dar domnul Feraru Ciprian ar fi spus că nu sunt nici un fel de probleme şi nu este nevoie. Domnul Chelaru Vasile a ţinut să precizeze că nu mă învaţă dumnealui cum să aplic sancţiunile contravenţionale, dar că în cazul domnului Feraru aş fi putut să dau un avertisment şi mi-a sugerat că, dacă vreau sau o schimb în avertisment. Eu i-am spus domnului comisar că eu consider că sancţiunea este corect aplicată şi că rămâne neschimbată. Văzând această atitudine fermă din partea mea, domnul Chelaru Vasile a ţinut să precizeze că noi, poliţiştii, nu ar trebui să aplicăm sancţiuni contravenţionale ca lucrătorii din cadrul Gărzii Financiare”, îşi aminteşte Mihai Cucu.

Intrat în dizgraţia superiorilor, poliţistul Mihai Cucu a părăsit Poliţia Bârlad în anul 2007, fiind mutat la Serviciul Economic din cadrul IPJ Vaslui. ”Am ajuns la Vaslui la solicitarea expresa a fostului şef de Serviciu Economic din cadrul IPJ Vaslui, Marin Gardea, pensionat acum. Un om caruia nu aş avea să îi reproşez nimic altceva decat comunicarea uşor deficitară cu oamenii din subordine. Dar ne considera pe toţi ca pe copiii lui Şi ne-ar fi aparat pe oricare impotriva oricarui abuz cu toata priceperea lui şi experienta pe care o avea, în limitele legale. Poate că dacă la vremea respectiva Chelaru ar fi fost pedepsit nu s-ar fi escaladat pâna la episodul Rutiera, un derapaj total al politiei vasluiene”, a completat fostul ofiţer, Mihai Cucu.

În 2011, pe fondul tăierilor salariale a bugetarilor, dar şi scârbit de ”un sistem putred”, a părăsit Poliţia Română. 
Şeful Poliţiei Bârlad este in prezent retinut. Vasile Chelaru este acuzat de abuz în serviciu, instigare la fals şi instigare la delapidare. ”Nu mă încantă cu nimic faptul ca li se intamplă ceva rau. Dar simt, în sfarşit, ca răul făcut, mai devreme sau mai tarziu, se plăteşte”, a concluzionat fostul poliţist vasluian.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra... Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra imunității noua versiune a virusului COVID numită Delta
spotmedia.ro
Cine vrea să repare ţevile de termoficare ale Capitalei: Firme controversate cu... Cine vrea să repare ţevile de termoficare ale Capitalei: Firme controversate cu probleme la DNA sau contracte din epoca Firea
spotmedia.ro
Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si