Absolventii de liceu sustin astazi ultima proba a bacalaureatului; primele rezultate vor fi afisate maine

Absolventii de liceu care s-au inscris la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului sustin, joi, ultima proba a examenului, respectiv evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, iar vineri vor fi afisate primele rezultate. La sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat s-au inscris aproape 39.500 de absolventi de liceu, potrivit news.ro.

A.L., joi 31 august 2017 , 08:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit Ministerului Educatiei, pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au inscris 39.435 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 24.690 sunt din promotia curenta, iar 14.745 din seriile anterioare. In functie de forma de invatamant absolvita, cei 39.435 de elevi inscrisi sunt distribuiti astfel: 37.138- zi, 1.036- seral si 1.261- frecventa redusa.

Sesiunea de toamna a bacalaureatului a inceput in 21 august, pentru prima data, cu probele scrise, prima proba fiind la Limba si literatura romana.

In 22 august, absolventii de liceu au sustinut proba la Limba si literatura materna, iar in 23 august s-a desfasurat proba obligatorie a profilului. Probele scrise s-au incheiat in 24 august, cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana a inceput in 25 august si a continuat in 28 august, cand absolventii de liceu au sustinut si proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna. Evaluarea competentelor digitale s-a derulat in zilele de 29 si 30 august, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala in 30 si 31 august.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu.

Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sustinerea tuturor probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea; obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afisate vineri, 1 septembrie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, absolventii de liceu vor putea depune contestatii, iin intervalul 16.00-20.00, iar afisarea rezultatelor finale este programata pentru 6 septembrie.

Rata de promovare la prima sesiune a bacalaureatului a fost de 72,9%.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată... Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată ultimele cotații
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
b1.ro
Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce... Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde
infoactual.ro
Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si