În filmările care au ieșit la iveală se poate vedea cum adolescentul bătut plânge și îl roagă pe agresor să îl lase în pace. De partea cealaltă, cel care filmează pare să încurajeze și el uneori bătăile, iar alteori îi atrage atenția bătăușului că „poate ajunge la pușcărie” pentru ceea ce face.

Adolescentul este în continuare în același centru în care s-a produs incidentul

Înregistrările video au fost făcute la începutul anului.

Între timp, cel care a filmat, şi el un copil instituţionalizat la centrul de coreție, a fost încredinţat familiei. Însă, adolescentul bătut în camera de cămin a rămas în continuare acolo, lângă agresor.

Citeste si: Femeie din județul Mureș, împușcată de un minor de 16 ani

Problemele de la Tg. Frumos par să fie mai vechi, pentru că au fost semnalate pe parcursul câtorva luni pe o pagină publică de Facebook, care are câteva mii de urmăritori, scrie Ziarul de Iași.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”- wowbiz.ro

Citeste si: Horoscop 15 iunie 2022. O zi a deciziilor radicale pentru aceste zodii. Mare atenție!

Centrul de Servicii Sociale din Tg. Frumos cuprinde şapte centre şi case familiale cu 12 până la 30 de locuri, putând să găzduiască până la 132 de copii şi adolescenţi.

A fost depusă o plângere penală

Copiii internaţi aici intră uneori în conflict unii cu alţii, iar motivele sunt de obicei puerile, admite Tiberiu Bantaș, reprezentant DGASPC. 

Citeste si: Calendar ortodox 15 iunie 2022. Ce sărbătoare este miercuri?

Direcţia a depus o plângere penală cu privire la faptul că un supraveghetor nu a anunţat despre cazul de violenţă petrecut în timpul serviciului, a mai precizat Tiberiu Bantaş.

Citeste si: Evaluarea Naţională 2022 a început marți cu proba la Limba Română. Ce subiecte au picat

Centrul de la Tg. Frumos este rezultatul campaniei prelungite de reformare a punctelor de asistenţă socială din judeţ. Vechile internate cu mulţi copii instituţionalizaţi în clădiri cu gratii la ferestre au fost înlocuite cu centre rezidenţiale şi case familiale.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si