Academicianul Dinu C. Giurescu a murit sarac lipit! Istoricul de 91 de ani nu avea nici un bun pe numele sau!

Conform ultimei sale declaratii de avere, academicianul Dinu C. Giurescu a murit sarac, pentru ca nu detinea nici un bun.

Matei Vaihan, miercuri 25 aprilie 2018 , 20:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Din declaratia de avere depusa in 2016, reiese ca academicianul Dinu C. Giurescu a murit sarac lipit. Istoricul, care a decedat marti, la 91 de ani, era vicepresedinte al Academiei Romane, astfel ca a trebuit sa completeze documentul cu bunurile si veniturile sale. In declaratie nu apare, insa, nici un bun, la rubricile de terenuri, case, bunuri mobile, bijuterii, conturi si plasamente fiind trecuta cate o liniuta.

Academicianul Dinu C. Giurescu a murit sarac lipit. Nu avea proprietati, dar incasa un venit consistent

In schimb, Giurescu statea bine la rubrica de venituri, el incasand, anual, urmatoarele sume: 34.428 de lei (indemnizatie membru Academie), 3.394 de lei (venit profesor Universitatea Bucuresti) si 32.148 de lei (pensie). In total, Giurescu a avut castiguri de 69.970 de lei in 2015, adica un venit lunar de 5.830 de lei.

Academicianul Dinu C. Giurescu a murit sarac lipit. A intrat in 2002 in Academia Romana

Conform declaratiei de avere, academicianul Dinu C. Giurescu a murit sarac lipit. Fiul lui Constantin C. Giurescu, Dinu C. Giurescu s-a nascut 15 februarie 1927 in Bucuresti. A fost licentiat al Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti, 1950. in anul 1968, a obtinut titlul stiintific de doctor in istorie si a fost profesor la Universitatea de Arta, Sectia Istoria si Teoria Artei-Muzeografie. Din 2002, a fost membru al Academiei Romane. 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si