Accidentul de muncă ţinut secret de RATB! Mihai Boiştean, un bărbat de 58 de ani, mort după ce a explodat într-o celulă electrică de 10.000 de volţi!

Povestea morţii lui Mihai Boiştean, ars pe 100% din corp este tragică. Cum s-a ajuns aici? Angajările fără criterii şi pregătirea insuficientă duc la astfel de evenimente, iar din nefericire , Mihai a fost cel care a căzut pradă unei astfel de probleme, care nu este străină de angajatorii români.

Author: M.C.B. miercuri 28 noiembrie 2018 , 12:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Angajat de doar patru luni la RATB, actuala Societate de Transport Bucureşti, Mihai Boiştean a ajuns să umble la un întrerupător, deşi spaţiul era încă alimentat cu 10.000 de volţi! Corpul bărbatului de 58 de ani a explodat pur şi simplu într-o cameră a clădirii RATB de lângă Gara Obor, conform Libertatea.ro 

”Moartea lui e consecinţa valului de angajări fără discernământ, multe pe pile, făcute în ultima vreme”, spun colegii săi. ” Aşa se ajunge la situaţia ca oameni fără suficientă pregătire să ia contact cu instalaţii industriale serioase şi riscante deopotrivă”.

”Cei de la RATB nici măcar nu ne-au căutat să ne explice cum a murit”, spune Elida Boiştean, soţia lui. Din 8 august 2017 şi până acum, RATB a reuşit să ţină accidentul de muncă secret: ”Îl aştept şi acum, în fiecare seară”.

În acea zi de marţi, Mihai Boiştean plecase mai devreme la muncă, din Ferentari, acolo unde locuia. Era angajat  la RATB de doar patru luni. De meserie electrician, Mihai îşi petrecuse ultimii 41 de ani la societatea bucureşteană SACIN, care acum era pe butuci. Cineva îl ajutase să vină la RATB, un loc de muncă mai sigur şi mai bine plătit. Dar şi mult mai riscant, pentru că dimensiunile companiei şi utilajele folosite presupun o altă pregătire.

”Pe Boiştean nu l-a antrenat nici unul dintre şefi şi nici compania pentru ce urmează”, povestesc colegii săi de muncă. Ei se declară „copleşiţi” de numărul mare de noi angajaţi, care ajung să se ocupe de utilaje pe care nu le stăpânesc.

Când Mihai Boiştean a deschis uşa celulei electrice, o cutie cam cât o jumătate dintr-o cabină telefonică, electricianul credea că instalaţia funcţionează precum celulele din celelalte substaţii. Dar aici, pe bulevardul Ferdinand, lângă sediul pompierilor, curentul se întrerupea doar la miezul nopţii. Înterupătorul pe care l-a acţionat avea încă tensiune de 10.000 de volţi în el!

Citeşte mai multe detalii pe Libertatea.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si