Acesta este cel mai ciudat animal descoperit in Delta Dunarii. Cum se numeste

In salbaticia Deltei, printre nuferi si pasari cu colorit exotic, traieste un animal ciudat care... rar isi arata fata! Seamana cu un bursuc, numai ca e mult mai mare. Noi am avut ocazia sa surprindem imagini adorabile. Priviti-l!

Author: V.P. marți 31 octombrie 2017 , 19:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un enot, la plimbare, in miezul zilei, nu ti-e dat sa vezi de doua ori in viata! Bursucul barbos, cum i se mai spune, e printre cele mai ciudate animale din lume si e considerat din calea-afara de timid! Cativa pescari au avut insa norocul sa-l gaseasca in Delta pe cel mai prietenos din neam: e bucuros de oaspeti si sta la poza!

Cine nu il stie din manuale il poate confunda cu un raton cu apetit crescut. Simpaticul cu ochii mici, rotunzi si blana groasa e insa un animal de balta. De obicei se hraneste cu peste, dar pentru ca in aceasta perioada, pescarii au invadat delta, animalul timid cu ochii mici, rotunzi si blana groasa, aproape ca s-a domesticit!

Exemplarul din imagine n-a asteptat lasarea serii. A iesit din vizuina mai devreme dupa hrana.  

Enotii sunt originari din Extremul Orient si Peninsula Indochina. In tara noastra, primul enot a fost vazut in urma cu 65 de ani in Giurgiu. Ulterior, s-a descoperit ca in Delta Dunarii erau deja familii intregi scapate din crescatoriile din Rusia si Ucraina.

 
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si