Imobilul superb ii apartine mamei politicianului si este o adevarata bijuterie arhitecturala. Curtea cladirii are o portita care da exact in parcul care-i poarta numele tatalul lui Madalin, un violonist de geniu.

Unul dintre saloanele vilei a fost realizat pentru marele violonist Ion Voicu. In incapere, maestrul uita sirul orelor petrecute in fata partiturilor, dar nu uita niciodata sa traga draperiile inainte de inceperea repetitiilor.

Casa copilariei lui Madalin Voicu le-a fost confiscata de catre comunisti parintilor lui Madeleine, boieri renumiti, iar acestia au fost obligati sa plateasca chirie ca sa poata sa ramana in propria lor locuinta.

Pe langa imobilul de lux, bunicii politicianului au fost deposedati si de proprietatile pe care le detineau pe litoral si la munte. Revenind insa la casa de langa parcul Ion Voicu, trebuie sa mentionam ca ea ascunde la parter saloanele amenajate de Madeleine Voicu, dar si fosta camera a fiului ei, cu celebrul pat supraetajat despre care Madalin a povestit de multe ori.

Etajul este dedicat Ralucai Voicu, sora politicianului. Fosta sotie a regretatului Sabin Balasa a fondat, in 2002,  “Mica Academie de Arte” care include o gradinita, cresa, suport educational si afterschool. Odinioara camerele gradinitei erau inchiriate de diverse personalitati aduse de comunisti sa umple casa. Printre ei s-a numarat si Longhin Heliade Radulescu, nepotul lui Ion Heliade Radulescu.

Cladirea face acum parte din Patrimoniul National si gazduieste si sediul Fundatiei Ion Voicu.
Principala atractie pentru trecatori ramane insa portita curtii, care da exact in parc. Pe acolo, in copilarie, atat Madalin, cat si mama lui, se furisau de pe proprietatea familiei si se jucau in voie cu ceilalti copii.

Conform specialistilor, proprietatea valoreaza in jur de doua milioane de euro.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si