Acestea sunt cele mai mari greseli din bucatarie! Lucrul pe care trebuie sa il faci neaparat inainte sa gatesti carne
Exista cateva greseli pe care chiar si cea mai priceputa gospodina le face in bucatarie. Iata ce trebuie sa eviti pentru ca mancarea sa iasa gustoasa.

Una dintre cele mai frecvente greseli este sa gatim mancarea intr-o tigaie care nu e suficient incalzita.
O alta greseala comuna este inghesuirea mai multor bucati de carne intr-o oala. Desi vom castiga timp, alimentele nu se vor gati cum trebuie pentru ca nu exista spatiu suficient care sa permita eliminarea aburului.
Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro
Totodata, trebuie precizat ca exista o diferenta majora intre a fierbe o mancare si a o da in clocot. Cand apa fierbe, ies la suprafata bule o data pe secunda sau la cateva secunde, in timp ce atunci cand apa clocoteste, bulele apar foarte repede una dupa alta.
E foarte important sa respectam instructiunile specifice fiecarui preparat. De exemplu, o mancare care este data in clocot, desi ar trebui fiarta, va fi uscata, mai ales daca este vorba de carne, noteaza adevarul.ro.Niciodata nu trebuie sa punem pe foc carnea scoasa direct in frigider, pentru ca riscam sa se gateasca inegal. Cel mai bine e sa o lasam la temperatura camerei timp de 15-30 de minute inainte de a o gati. Un alt lucru important e sa nu intoarcem carnea prea des.