Aceștia sunt cei mai mari 5 dușmani ai clădirilor

Foarte multe clădiri ajung în stadii avansate de degradare și apoi la demolare din cauze care putea fi remediate. Există și situații în care deteriorarea era iminentă, din cauza proiectării, însă chiar și așa, lucrările de întreținerea ar fi putut spori durata de viața a imobilului.

A.M.S., miercuri 03 iunie 2020 , 21:38

Aceștia sunt cei mai mari 5 dușmani ai clădirilor
Aceștia sunt cei mai mari 5 dușmani ai clădirilor
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Constructorii și materialele de proastă calitate pot fi greu de identificat, deoarece degradarea are loc, de cele mai multe ori, pe parcursul unei perioade mai lungi de timp, iar aceștia își pierd urma între timp. Așadar, numai profesioniștii reușesc să treacă testul timpului și să rămână în branșă sub același nume pentru foarte mult timp. În acest material vom prezenta cele mai comune 5 cauze ale deteriorării clădirilor:

Proiectare ineficientă și materiale nefiabile – Chiar dacă s-au folosit materiale moderne pentru vremea în care s-a realizat construcția, asta nu înseamnă că acestea

erau de cea mai bună calitate sau că inginerii au înțeles pe deplin performanțele respectivelor materiale pe termen lung. Pe lângă asta, chiar și dacă au fost folosite materiale premium, dacă clădirea nu a fost întreținută, deteriorarea acestora este de cele mai multe ori inevitabilă, întrucât majoritatea materialelor sunt vulnerabile în fața fluctuațiilor termice și în special asupra ciclurilor de îngheț-dezgheț.

Corodarea materialelor secundare – Anumite clădiri folosesc elemente metalice de sprijin suplimentar, însă multe dintre acestea nu sunt compatibile cu restul materialelor folosite și din acest motiv pot apărea neplăceri. Fonta și fierul forjat nu creează mari probleme în acest sens, însă aliajele de fier netratate sunt predispuse la coroziune. O problemă mare este dată deseori de anumite forme timpurii ale oțelului, care își pot mări substanțial atât volumul, cât și greutatea datorită coroziunii în exces, exercitând, așadar, o presiune imensă, ce poate produce pagube considerabile.

Aceștia sunt cei mai mari 5 dușmani ai clădirilor
Aceștia sunt cei mai mari 5 dușmani ai clădirilor

Alunecările de teren și cutremurele – Nu numai cutremurele pot afecta structura unei clădiri, ci și alte fenomene, cum ar fi mișcările de teren, înghețul sau chiar interacțiunea dintre diferitele materiale folosite, ale

căror repercusiuni se evidențiază în timp. De regulă, crăpăturile reprezintă cel mai simplu indicator al acestor tipuri de probleme, însă nu toate crăpăturile indică neapărat o problemă major la structura clădirii. De aceea, analiza unui specialist este indispensabilă pentru a realiza o evaluarea corectă, care să ducă la găsirea unei soluții adecvate pentru rezolvarea problemei.

Contaminarea și alte cauze naturale – Există diverse cauze mai puțin cunoscute care pot provoca deteriorarea unei clădiri.

Spre exemplu, cristalizarea sării afectează în special pietrele mai poroase infiltrându-se cu ușurință, sarea se cristalizează și începe să transforme piatra, lent, în pulbere fină. Contaminarea se poate realiza direct sau indirect, fiind favorizată de către poluanții atmosferici. Pe lângă asta, există multe alte potențiale cauze ale deteriorării cimentului și al altor materiale de construcții, cum ar fi microorganismele, bateriile, fungii, algele, rădăcinile și plantele, care atacă carbonatele și mineralele silicate cu acid și alte substanțe chimice.

Infiltrația apei – Apa este, fără îndoială, cel mai periculos inamic al oricărei fundații, fiind cel mai răspândit dăunător al construcțiilor, depășind chiar și incendiile sau mișcările tectonice. Mucegaiul și celelalte ciuperci vor începe să se dezvolte imediat odată ce s-a acumulat suficientă umiditate, indiferent de materialul folosit. Așadar, importanța protejării clădirilor de umiditate, atât la exterior, cât și în interior, este absolut necesare pentru prevenirea degradării.

De aceea, domeniul hidroizolațiilor este o nișă aparte în domeniul construcțiilor. Așa că deseori se întâmplă ca și unele dintre cele mai mari firme de construcții aleg deseori să externalizează acest serviciu.

Aceștia sunt cei mai mari 5 dușmani ai clădirilor
Aceștia sunt cei mai mari 5 dușmani ai clădirilor

Importanța calității acestei lucrări este absolut esențială în ecuația unui proiect imobiliar, lucru susținut și de către Ciprian Conduraru, directorul unei reputate firme autohtone din acest sector: „ Conștientizarea importanței impermeabilizării unei clădiri este unul dintre punctele forte ale oricărui proiect imobiliar. Lucrul bine făcut rezistă zeci de ani, iar întreținerea prelungește viața imobilului cu decenii bune,” a declarat liderul companiei Hidroizolații Conduraru.

Firma Conduraru Grup Construct are o experiență bogată, de peste 15 ani în domeniul termo și hidroizolațiilor, timp în care a realizat numeroase lucrări ireproșabile pentru o mare varietate de beneficiari, precum Pirelli, Lidl, Mega Image, Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu,, Biofarm, Pipera Residence, Ansamblul rezidențial Citylights Pipera, Militari Residence, Ansamblul imobiliar North Lane, Ayash Center, Soprex, Euroministorage Pallady, Cavar Center și așa mai departe.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce a aparut pe contul de socializare al lui Jador la cateva zile dupa ce Faimosul s-a... Ce a aparut pe contul de socializare al lui Jador la cateva zile dupa ce Faimosul s-a accidentat grav la Survivor Romania 2021
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Ce surpriză! Cine este, de fapt, tatăl lui Ruby? A făcut senzație la Chefi la cuțite.... Ce surpriză! Cine este, de fapt, tatăl lui Ruby? A făcut senzație la Chefi la cuțite. Cum se înțelege cu fiica lui
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9... Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9 Martie
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si